Hirdetés
Európa

Krivacevic Tijanáék a Botas-t fogadják:

:

Hirdetés

Csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupában a Ramla Krivacevic Tijanával a soraiban a török Botas-t fogadja.

Egymást követő harmadik hazai mérkőzését vívja a Ramla az Európa Kupában. Még a szezont úgy vezettük fel, hogy Krivacevic Tijanáéknak mind a hármat meg kell nyerniük, ha szeretnének továbbjutási esélyt teremteni maguknak. A Ramla a lengyel Gorzow és a cseh KP Brno alakulatát már legyőzte, ha a Botas ellen sikerül a bravúr, akkor jó esélyeknek nyílhatnak a rájátszásra.

A Ramla az idei egyetlen vereségét a Botas együttesétől szenvedte el. Az volt a szezon első tétmeccse és akkor még igen pontatlanul játszott az izraeli bajnok. Azóta viszont nem talált legyőzőre a csapatuk. A KP Brno ellen 80 pontot, 57 lepattanót szerezve, 16 gólpasszal és 7 szerzett labdával már azt az arcát mutatta az izraeli gárda, amit a szakmai stáb is várhat. A forduló All-Star ötösébe ráadásul bekerült Brittany Boyd, aki 20 ponttal, 14 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A hétvégi bajnokival is jól sikerült a ráhangolódás a kulcsfontosságúra Európa Kupa találkozóra. Az Elizur Holon legyőzésekor nem is feltétlenül a 97-62-es eredmény a kiemelkedő, hanem az 50%-os mezőnymutató, a 13 szerzett labda és a 20 gyorsindításos pont. Illetve az a tény, hogy Yarden Danan személyében a hazai magból is érkezett hozzájárulás. 33 perc alatt 23 pontot ért el az Eckerd College egykori hallgatója.

Krivacevic Tijana a KP Brno elleni 80-63-as siker alkalmával közel 26 perc alatt 12 pontot és 5 lepattanót jegyzett. A hétvégi bajnoki győzelemből pedig 19 és fél perc alatt 4 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét.

A Botas ellen extra teljesítményre lesz szükség a Ramlától. A Mitchell, Fagbenle, Peddy, Hollingsworth alapcsapat még a tavalyinál is erősebb. Hozzájuk pedig a Gulcan, Koksal kettős is minőségi perceket hoz. Kulcsfontosságú lesz, hogy a védekezés az elmúlt két találkozó szintjét hozza, amikor 62-63 pontot kapott a Ramla. Ha tudnak futni a törökök  Mitchell és Peddy révén, és a festékben fölényben lesznek a Fagbenle, Hollingsworth kettősére építve, akkor esélyesek.

Fotó: Elitzur Ramla

 

Hirdetés