Hirdetés
Archivum

Krivacevic Tijanáék a DVTK ágán küzdenek az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Aluinvent DVTK svédországi fellépése mellett még egy magyar érdekeltségû mérkõzésre kerül sor az Európa Kupában, hiszen Krivacevic Tijana csapata az Orduspor a cseh Nymburk együttesével találkozik. Az Orduspor-Nymburk párharc pikantériája, hogy a gyõztes a DVTK-Lulea csata továbbjutójával mérkõzik a folytatásban.

Két olyan csapat találkozik, amelyik nincs csúcsformában. A Nymburk nagyon jól kezdte az idényt, de a válogatott szünetet követõen jelentõsen visszaesett a teljesítményük. Emlékezhetünk rá, hogy a PEAC csoportjában szerepeltek és a viszonylag magas rangsorolásukat az október végi-novemberi gyõzelmeiknek köszönhették. Eközben az Orduspornak az utolsó fordulóig izgulnia kellett az Európa Kupában. Ráadásul azóta átalakult a keretük, hiszen Vandersloot és Milovanovic távozott, míg a helyükre érkezett Elin Eldebrink és Tierra La She Ruffin-Prat. Nehéz innen megítélni, hogy mit hozhat ez a változás.

Az Orduspornak a török ligában a december végi nagyüzem nem sikerült igazán jól, kiesõ helyre csúsztak vissza. A fõ probléma náluk, hogy hiába a minõségi légiósok, a hazai magjuk mérsékelt játékerõt képvisel. A bombaerõs török mezõnyben ez pedig nagyon kevés. Ettõl függetlenül az Európa Kupában a továbbjutás reális elvárás. Nagyon úgy néz ki, hogy a Nymburk nem igazán tudja megközelíteni az õszi teljesítményét. Ha az Orduspor 36-38 perceket játszó kulcsemberei bírják lendülettel a terhelést, akkor a minõség az irányukba mutat.

Hirdetés