Hirdetés
Archivum

Krivacevic Tijanáék a lehetõ legnehezebb ellenféllel elõdöntõznek:

:

Hirdetés

A Török Kupa nyolcas döntõje alkalmával csütörtök délután rendezik az elõdöntõket. Krivacevic Tijana csapata a Botas a Cukurovával mérkõzik a fináléba kerülésért. A másik ágon pedig Fenerbahce – Mersin csata lesz.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Nagy meglepetéseket a szerdai negyeddöntõk nem hoztak. Az egyetlen igazán szorosnak várt párosításban lett egylabdás végjáték. A másik három párban az esélyesebb gárda magabiztosan érvényesítette fölényét. Ez egyben azt is jelenti, hogy Krivacevic Tijanáék sem botlottak az Ormanspor ellen. A Botas végig vezetve 78-58-ra verte riválisát. A siker alkalmával a 42%-os mezõnymutatóra, a 24 gólpasszra, a 16 szerzett labdára és az ezekre jutó mindössze 10 eladott labdára joggal építhet a Botas. A negyeddöntõs siker alkalmával Krivacevic Tijana eredményes teljesítménye mellett Claudia Cuic 23, Olcay Cakir 18 és Elizabeth Williams 14 pontját kell kiemelni.

Szükség is lesz ilyen villanásokra csütörtökön, mivel a Cukurovánál nehezebb riválist jelen pillanatban nem lehetne találni a mezõnyben. Idén veretlenek Törökországban. Kiváló szerkezetû és nagyon mély a keretük. A hazai porondon két légióst ki is kell hagyniuk meccsenként. A negyeddöntõben Bone és Mestdagh nem játszott, de Iagupova 18, Gray és Naumenko 12-12, illetve Bilgic 11 pontja magabiztos továbbjutást ért az egyébként szintén bombaerõs Besiktas ellen. Uralták a festéket, innen 38 pontot jegyeztek, stabilan nyerték a lepattanócsatát és mindössze nyolc eladott labdájuk volt.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

A két csapat december közepén vívott bajnokit, akkor a Cukurova 78-56-ra verte a még Jewell Loyd-dal felálló Botas-t. Nem kérdés, hogy a Cukurova stábja erõsebb kerettel dolgozhat. Különösen a szerkezetben, a rotációs lehetõségükben mutatkozik ez meg. Ugyanakkor a kupa speciális versenyhelyzet, ahol egy mérkõzésen bármi történhet. Komoly értékei vannak a Botas-nak és ahogy azt többször kiemeltük, érezhetõen összeállt a játékuk a tél végére. Ha az elõdöntõben legalább 3-4 kulcsemberük tudja azt a szintet hozni, mint az Ormanspor ellen és a festékben tartják a lépést, kialakulhat szorosabb csata.

A másik ágon úgy találkozik a Fenerbahce és a Mersin, hogy a két gérda szombaton bajnoki rangdót vívott. Akkor a Mersin 93-83-ra verte az Euroliga negyeddöntõjére készülõ riválisát. Anderson 22, Cado 16, Petronyte 15 és Walker 14 pontja azt mutatja, hogy szombaton minden klasszisuk extrát hozott. Nagy kérdés, hogy ezt meg lehet-e ismételni. Ilyen erõltetett menetben a mély rotáció sokat ér és ezen a téren a Fenerbahce jobban áll. Valerie Garnier biztosan kielemezte a szombati vereséget. Lényegesen jobb védekezéssel és kevesebb eladott labdával a Fenerbahce még mindig esélyesebb.

A csütörtöki elõdöntõk programja

15:00 Cukurova – Botas

17:30 Mersin – Fenerbahce

Hirdetés