Hirdetés
Európa

Krivacevic Tijanáék a továbbjutásért játszanak Brnóban:

:

Hirdetés

Szerdán a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének záró fordulójában a Ramla Krivacevic Tijanával a soraiban a KP Brno vendége lesz. Az izraeli bajnok a továbbjutásért játszik.

Azzal, hogy a Botas a válogatott szünetben meggyengült, az A-csoport teljesen nyílt lett. Még akár az is előfordulhat, hogy mind a négy gárda 3/3-as mutatóval zár és akkor óriási számolgatás jön. Krivacevic Tijanáék szempontjából úgy néz ki a képlet, ha nyernek, akkor biztosan továbbjutók. Vereség esetén figyelni kell az egymás elleni eredményre – hazai pályán 80-63-ra verték a KP Brnót – illetve szurkolni annak, hogy a Botas megverje a Gorzow alakulatát.

A két csapat októberi találkozóján Krivacevic Tijana a 80-63-as siker alkalmával közel 26 perc alatt 12 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Kiváló formába lendült azóta. A legutóbbi bajnokin 32 és fél perc alatt 28 ponttal, 10 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.

A Ramla akár a Gorzow múlt heti legyőzésénél, akár a KP Brno elleni siker alkalmával ugyanazokat az erősségeit mutatta. Ki kell emelni, hogy domináltak a festékben. Jól szedték a lepattanókat, jöttek pontok második esélyből. Ami pedig a legfontosabb, hogy működött a védekezés. Ez múlt héten Lengyelországban 9 szerzett labdával és 22 gyorsindításos ponttal párosult. Korábban a csehek ellen is 7 szerzett labda összejött. Sikerült akkor a riválist 14 eladott labdába hajszolni és ebből 21 pontot elérni.

A Brno a múlt héten nyert az anyagi gondokkal küzdő Botas otthonában. Kilenc triplát értékesítettek, amire mindenképpen oda kell figyelni. Az alapcsatot tekintve nagyobb a rutin a Ramlánál. Ha végig olyan ritmusban tudnak játszani Krivacevic Tijanáék, mint tették azt Lengyelországban és a koncentráció ezúttal is kitart végig, akkor lehet esély az újabb idegenbeli sikrere.

Hirdetés