Hirdetés
Európa

Krivacevic Tijanáék bajnoki csúcsrangadóval folytatják:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után csütörtökön teljes fordulót rendeznek az izraeli élvonalban. Az Elitzur Ramla, Krivacevic Tijanával a soraiban a Maccabi Ashdod vendége lesz. Megismétlődik az elmúlt szezon döntőjének a párosítása.

A Ramla a válogatott szünethez úgy érkezett, hogy a bajnokságban mindkét mérkőzésüket megnyerték. Az Európa Kupában pedig 2/2 a mérlegük. A török Botas gárdájától kétszer kikaptak, de a Gorzow és a KP Brno alakulatánál egyszer-egyszer jobbnak bizonyultak. Krivacevic Tijanáék hazai pályán maradtak alul a válogatott szünet előtti utolsó fellépésük alkalmával. A Botas-tól elszenvedett 78-70-es vereség ennek ellenére a szezon egyik legerősebb teljesítménye volt részükről. Még az utolsó öt percbe érve is 68-66-ra vezettek. Innen fáradt el az izraeli bajnok, de azzal, hogy tartották a lépést lepattanókban, szereztek 24 pontot festékből és a 24 mezőnykosárra 13 gólpasszuk jutott, összességében elégedettek lehetnek.

Fotó: wbl.co.il

Az igazi erőssége a Ramlának a KP Brno ellen mutatkozott meg: 80 pontot, 57 lepattanót szerezve, 16 gólpasszal és 7 szerzett labdával már azt az arcát mutatta az izraeli gárda, amit a szakmai stáb is várhat. Brittany Boyd 20 ponttal, 14 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Érdemes még kiemelni az őszi meccsek közül az Elizur Holon legyőzését. Ekkor nem is feltétlenül a 97-62-es eredmény a kiemelkedő, hanem az 50%-os mezőnymutató, a 13 szerzett labda és a 20 gyorsindításos pont. Illetve az a tény, hogy Yarden Danan személyében a hazai magból is érkezett hozzájárulás. 33 perc alatt 23 pontot ért el az Eckerd College egykori hallgatója.

Krivacevic Tijana a KP Brno elleni 80-63-as siker alkalmával közel 26 perc alatt 12 pontot és 5 lepattanót jegyzett. A Elizur Holon feletti bajnoki győzelemből 19 és fél perc alatt 4 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét. A Botas-tól elszenvedett 78-70-es vereség alkalmával 34 és fél percet töltött a pályán, 12 pontot és 6 lepattanót ért el.

Az elmúlt szezon bajnoki döntőjében a Ramla 3-0-ra verte az Ashdod alakulatát. A második és a harmadik felvonás azonban egylabdás csata volt. Idén is az Ashdod az első számú kihívó. Ugyan elveszítették az elmúlt évad legeredményesebbjét Danielle Adams-t, de Tiffany Jackson és Chelsea Hopkins megtartása így is nagy fegyvertény volt. Érkezett fiatal játékos Dániából, a hazai korosztályos válogatottak pedig szintén rendelkezésre állnak. A Ramla mellett szólhat a meccsrutin.  Nekik már hat találkozó van a lábukban, míg az Ashdod-nak mindössze egy. Ezen 52-49-re verték a Haifát. Crystal Bradford 15 pont, 12 lepattanós dupla-duplája emelkedik ki. Chelsea Hopkins 10 pontot, 6 lepattanót, Tiffany Jackson 5 pontot, 7 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett.

Hirdetés