Hirdetés
Archivum

Krivacevic Tijanáék esélyesek az MBA Moszkva ellen az Európa Kupa rájátszásában:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdetét veszi az Európa Kupa rájátszásának elsõ fordulója. A Botas gárdája Krivacevic Tijanával a soraiban az MBA Moszkvával csatázik. Esélyes a török élcsapat, de a kellemetlen stílusú orosz gárda okozhat kellemetlen perceket.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Az Európa Kupa csoportkörét nézve a Botas az E-csoportban 4 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárt. A hazai rivális Cukorovától kétszer kikaptak, de a Beroe és az A3 Basket gárdáját simán verték. A 4 gyõzelem és a 2 vereség +54-es pontkülönbség mellett az összesített tabella 14. helyére volt elég. Az MBA Moszkva a B-csoportban eközben 3 gyõzelemmel és 3 vereséggel zárt. A négyes harmadik helyérõl kerültek a play-offba. Egyszer verték a Torun-t és kétszer a görög Niki Lefkada alakulatát. Az összesített tabellán a 19. helyre nyertek besorolást ezzel a teljesítménnyel.

A két csapatot teljesen ellentétes építkezési stratégia jellemzi. A Botas az idei évre a légiósok tekintetében szintet lépett. Krivacevic Tijana mellett Jewell Loyd és Elizabeth Williams személyében két amerikai válogatottat szerzõdtettek, de nagy fogás volt a románok klasszisa Claudia Cuic is. Ponterõs játékkal hálálja meg a bizalmat. A hazai mag megerõsítéséhez pedig Olcay Cakir érkezett.

A bajnokságban mindenkivel versenyképes a Botas. Ennek megfelelõen 8 gyõzelemmel és 4 vereséggel a tabella 4. helyén állnak. A három bombaerõs gárda (Cukorova, Fenerbahce, Hatay) mögött ez egy reális pozíció. Az MBA Moszkva eközben légiósok nélkül dolgozik. Néhány rutinosabb játékos mellett jórészt saját utánpótlás-bázisukra építenek. A hazai bajnokságban 4 gyõzelemmel és 5 vereséggel a tabella 5. pozícióját foglalják el.

A rutin és a minõség egyértelmûen a Botas mellett szól. Ugyanakkor, ahogy az összehasonlító statisztika és az alapszakasz tapasztalata mutatja, lehetnek nehéz pillanataik. Hiába átlagol ugyanis közel 50%-os mezõnymutatót a török élcsapat, a lepattanók terén teljesen egyformák a két gárda számai. A szerzett labdákat, a gólpasszokat, az eladott labdákat tekintve sincs nagy különbség. Sõt még a felek gyorsindításos pontjainak átlaga is megegyezik, 15.8 mindkét oldalon.

Amennyiben az MBA Moszkva a kellemetlen védekezésével ki tudja zökkenteni a Botas-t és a törökök magassági fölénye sem érvényesül, szoros lehet a párharc. Ebbõl a szempontból is nagy feladat és komoly felelõsség hárul Krivacevic Tijanára. Klasszis centerünk összességében egyre jobban beépül a Botas játékrendszerébe és kiváló teljesítménnyel alapemberré küzdötte fel magát.

A Botas mellett szól, hogy az ünnepi idõszakban is végig játékban voltak. Az itt lejátszott három bajnoki fordulóban két gyõzelem (Ormanspor, Adana) és egy vereség (Galatasaray) a mérlegük. Velük szemben az MBA Moszkva háromhetes leállásból jón. A Botas minden területen hétrõl hétre jobb számokat produkál. Ha tudják tartani jelenlegi sportformájukat, akkor favoritként várják a párharcot. Különösen úgy, hogy a második meccset vívják hazai pályán. A hétvégén a Galatasaray ellen az átlagosnál valamivel több ki nem kényszerített hiba, eladott labda csúszott a játékba. Vélhetõen ennek a kijavítására nagy hangsúlyt fognak helyezni a csütörtöki moszkvai fellépés során.

A párharc menetrendje

1. mérkõzés – január 3., csütörtök
14:00 MBA Moszkva – Botas Spor

2. mérkõzés – január 10., csütörtök
17:00 Botas Spor – MBA Moszkva

Hirdetés