Hirdetés
Európa

Krivacevic Tijanáék közvetlen riválissal mérkőznek, Raksányi Krisztináék újabb nehéz túra előtt:

:

Hirdetés

Vasárnap az olasz élvonalban Krivacevic Tijanának, a spanyol bajnokságban Raksányi Krisztinának szurkolhatunk.

Olaszországban Krivacevic Tijana csapata a Broni az Allianz Geas Sesto San Giovanni alakulatával mérkőzik. A Broni múlt héten remek teljesítménnyel verte az Empolit, így jelenleg 3 győzelemmel és 5 vereséggel a tabella 9. helyén áll. Az Allianz Geas Sesto San Giovanni 4/4-es mutatóval a 7. pozíciót foglalja el. Egy újabb sikerrel a Broni tovább zárkózhat a közvetlen középmezőnyhöz. A múlt heti 73-53-es siker alkalmával Krivacevic Tijana 31 perc alatt 13 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. Ki kell emelni, hogy Virginia Galbiatitól érkezett egy extra 18 ponttal, de Mia Masic és Nina Dedic is ponterősnek bizonyult.

A San Giovanni az elmúlt öt meccséből hármat megnyert, a Moncalieri és a Costa Masnaga mellett ebben volt egy nagy skalp a Lucca ellen. A San Giovanni erős középcsapatot épített, olyan légiósokkal, mint a jelenleg 14.3 pontot átlagoló Bashaara Graves, a Puerto Ricó-i válogatott egyik legjobbja Jazmon Gwathmey vagy Ivana Raca. Talán egy kicsit többet is vártak decemberre, mint ez a 7. hely. Mindkét fél szempontjából fontos derbire készülhetünk.

Spanyolországban a Tenerife a Leganes otthonában szerepel. Edzőváltás után a Tenerife hosszabbításos meccsen maradt alul Svájcban 82-78 arányban a Fribourg otthonában. Raksányi Krisztina 35 és fél perc alatt 13 pontot ért el. A kis különbségű vereség továbbjutást ért és az erőt adhat, hogy 19 pontos hátrányból sikerült talpra állni. Nemzetközi porondon folytatás a Villeneuve-d’Ascq ellen.

Hazája bajnokságában jelenleg sereghajtó a Tenerife 2/8-as mutatóval. A Leganes 4 győzelemmel és 6 vereséggel a 11. pozíciót foglalja el. Jó formába kerültek, a Cadi La Seu-t és a Gran Canariát az elmúlt két fordulóban legyőzték. A legismertebb játékosaik a dán válogatott Maria Jespersen és a nigériai Amy Okonkwo. Itt szerepel az egykori ZTE légiós Sigi Koizar.

MENETREND, ÉLŐ STATISZTIKA

Techfind Serie A1
18:00 Allianz Geas Sesto San Giovanni – Costruzioni Italia Broni – ÉLŐ STATISZTIKA

Liga Femenina Endesa
17:00 Innova-TSN Leganes – CDB Clarinos Tenerife – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés