Hirdetés
Európa

Krivacevic Tijanáék újabb hazai Európa Kupa mérkőzés előtt:

:

Hirdetés

Csütörtökön a KP Brno együttesét fogadja a Ramla az Európa Kupában. Krivacevic Tijanáék két győzelem után bizakodva várhatják az összecsapást.

A Ramla nincs könnyű helyzetben a viszonylag késői bajnoki rajt miatt, hiszen az Európa Kupa riválisok jóval hamarabb összeálltak. A Botas otthonában ez egyértelműen meg is mutatkozott. Utána viszont drámai csatában sikerült legyőzni a Gorzow gárdáját és összességében a hétfői hazai szezonnyitó is jól sikerült. Bár akkor a Ra’anana ellen reális elvárás volt, hogy a bajnoki címvédő érvényesítse fölényét.

A novemberi válogatott szünetig mindhárom hazai meccsét megvívja az Európa Kupában a Ramla. Nagyon egyszerű a képlet. A továbbjutási esélyek életben tartásához mindhárom hazai találkozót meg kellene nyerni. Ezek közül talán a KP Brno elleni a legkönnyebb. A csehek ugyanis nem kezdték jól a szezont. A Gorzow és a Botas alakulatától is nagyon kikaptak, de még hazai porondon is begyűjtöttek két vereséget az elmúlt hetekben.

Érezhetően kezd összeállni a Ramla játéka. Már 40% fölé ment a mezőnymutató a hétfői bajnokin és 10-re csökkent az eladott labdák száma. Tiffany Mitchell és Brittany Boyd mellett kiválóan játszott a hazai magból Eden Rotberg. Krivacevic Tijana pedig stabil kezdő centerként szerepelt. A Gorzow ellen közel 30 perc alatt 12 pont és 8 lepattanó volt a mérlege, a hétfői bajnokin pedig 36 perc 8 ponttal és 5 lepattanóval zárt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés