Hirdetés
Archivum

Kuba lett a Közép-Amerikai térség legjobbja:

:

Hirdetés

Egy kis kuriózum az EB-selejtezõk és a WNBA küzdelemi között. Szombatról vasárnapra virradóra rendezték Puerto Ricóban Morovis városában a FIBA Americas CentroBasket döntõjét. Ahogy a torna nevébõl is egyértelmûen látszik, ez a Közép-amerikai és a Karibi térség regionális tornája. Meglepetés nem született, a térség legjobb csapata Kuba veretlenül diadalmaskodott. A fináléban 78-63-ra múlták felül a házigazdát.

Egyoldalú döntõre került sor, melyet a FIBATV jóvoltából világszerte nyomon lehetett követni. Kubai triplával indult a finálé, majd az elsõ szakaszban szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egy negyed után 19-16-os kubai elõnyt jegyezhettünk fel. A második etapot egy 5-0-s futással indította Kuba, majd a félidõ hajrájában már a 10 egységet is elérte a differencia. A szünetben 38-28 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed sorsdöntõnek bizonyult. Egy 6-0-s futással egyre látványosabban szakadt el a térség legjobbja, a játékrész végén pedig már 64-48-as állást regisztrálhattunk. A záró szakaszban 68-48-nál érte el a 20 pontot a differencia. A mérkõzés utolsó másfél percébe 78-57-es állásról érkeztünk. A kubai ünneplés közepette a telt házas publikum elõtt a hazaiak még 6 pontot berámolták és ezzel 78-63-ra kozmetikázták a végeredményt.

Fotó: Fiba Americas

Fotó: FIBA Americas

Az idei nyár elsõ válogatott FIBA tornájának döntõjében a kubai csapatból öten is kétszámjegyû pontot szereztek. A legeredményesebbnek a 17 pontos Leidys Oquendo bizonyult. A kubai fölényt jól mutatja, hogy a CentroBasket tornákon sorozatban 47. mérkõzésüket nyerték meg. Puerto Rico pedig egymás után negyedik alkalommal lett ezüstérmes.

Végeredmény
Kuba – Puerto Rico 78-63 (19-16, 19-12, 26-20, 14-15)


Statisztika

A további helyezések
3.Dominikai Köztársaság
4.Mexikó
5.Jamaica
6.Amerikai Virgin-szigetek
7.El Salvador
8.Trinidad és Tobago

Hirdetés