Hirdetés
Magyarország

Kulcsfontosságú győzelem, a második negyedtől domináltunk Szlovákia ellen:

:

Hirdetés

A második negyedtől dominálva a magyar válogatott 73-59-re legyőzte Szlovákiát a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában.

A válogatottságtól visszavonuló Varga Zsófia és Fegyverneky Zsófia köszöntése vezette fel a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt, amely kulcsfontosságúvá lépett elő a hollandiai vereség után. Érződött még az első negyedben az amszterdami mérkőzés hatása. A magyar válogatott 11-9-es vezetését követően a vendégek 10-2-es szériával zárták az első szakaszt. Elsősorban az eladott labdákat tekintve mutatkozott meg a feszültség a játékosokon, hét ilyet jegyeztek fel a mieink statisztikai lapjára és ezekből kilenc pontot kaptunk. A 19-13-ról induló második negyedben 24-16 után érkezett el a fordulat. Ezúttal Székely Norbert együttese mutatott be egy 11-2-es szériát, amivel 27-26-nál átvettük a vezetést. Időt kértek a vendégek, de azóta már tudjuk, hogy innentől végig előrébb jártak a mieink. A félidőben 36-32 állt az eredményjelzőn.

Fotó: FIBA.Basketball

A nagyszünetben a statisztikát böngészve azt láthattuk, hogy a második etapban már mindössze 2 eladott labdája volt válogatottunknak és ebben a 10 percben a lepattanócsatát is megnyertük. A harmadik szakaszból nem telt el másfél perc, amikor 39-32-nél Studer Ágnes megkapta negyedik faultját és cserélni kellett. Ez sem zökkentette ki a mieinket. A játékrész közepén Kiss Virág triplája után 46-35-nél lépte át a lélektani 10 pontot a differencia. Extázisba kerültek a lányok. Egy emberként ugrott fel szurkoló, játékos, stábtag. Sorrendben Yvonne Turner, majd Zele Dorina találata jött. Ezeket pedig a két emlékezetes hárompontos követte: eredményesnek bizonyult távolról Lelik Réka és ismét betalált Kiss Virág. A harmadik etapot végül 24-11-re nyertük.

A záró szakasznak 60-43-ról futottak neki a csapatok. A játék képe alapján a győzelem már nem forgott veszélyben, de minden pontnak lehet jelentősége. Érezték ezt a vendégek is, akik távoli dobásokra rendezkedtek be. Sabina Oroszova triplája után 64-52-nél jegyezhettük fel a legszorosabb állást. A visszatérő Studer Ágnes triplája és duplája, illetve Zele Dorina ziccere 71-54-nél visszaállította a különbséget. A magyar válogatott stabilan menedzselte 13-15 egység környékén az előnyét. A vége 73-59-es siker lett. Komoly csapatmunkával és tartással mutatott erőt válogatottunk a hollandiai vereség után. Ez pedig az előttünk álló egyéves szünetre fordulva kulcsfontosságú volt.

Eredmény

Magyarország – Szlovákia 73-59 (13-19, 23-13, 24-11, 13-16)

Legjobb dobók:

Magyarország: Határ Bernadett 20, Zele Dorina 17/3, Yvonne Turner 12.

Szlovákia: Sabina Oroszova 14/9, Barbora Bálintová 13/6, Angelika Slamova 10/6.

Statisztika

Hirdetés