Hirdetés
3x3

Kulcsfontosságú győzelem Írország ellen

Magyarország - Írország 15-8

FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Varga Napsugár 7, Herzog Bora 4, Kádas Boglárka 2, Küllős Kíra 2.

:

Hirdetés

A magyar válogatott kulcsfontosságú mérkőzésen 15-8-ra győzte le Írországot a szolnoki U17-es Eb-selejtezőn. Ezzel csapatunk őrzi esélyeit az Európa-bajnoki részvételre.

Varga Napsugár két találata vezette fel az összecsapást, majd Herzog Bora két találata és Kádas Boglárka remek betörése erősítette meg a mieink előnyét. Nagyon jó helyzetkihasználással dolgoztak a lányok. A két perc alatt megszerzett előny lélektanilag is megadta a nagy téttel bíró találkozó alaphangját. Igyekeztek rendezni a sorokat az írek és 5-3-ra szépítettek. A legjobbkor jött Küllős Kíra találata, amivel az első megszakítás előtt 6-3-ra alakult az eredmény.

Visszatérve a pályára Kádas Boglárka és Varga Napsugár növelte az előnyt. Minden szerzett pontnak lehet jelentősége, így a magabiztos vezetés ellenére egy pillanatra nem lankadhatott a figyelem. Küllős Kíra szerezte válogatottunk 9. pontját, majd egy ír időkérés után Herzog Bora a 10. pontunkat jegyezte. Éretten játszott a magyar válogatott és irányította a mérkőzést.

A második megszakítás végül 10-4-ről jött el. A kisebb pihenő után Varga Napsugár három pontjával és Herzog Bora találatával nőtt a differencia. Az utolsó percbe érve időkérés szakította meg a játékot, mely után Herzog Bora ismét megvillant. A magyar csapat így 15-8-as sikert aratott és két győzelemmel, illetve egy vereséggel, 39 szerzett ponttal zárta a csoportkört.

Hogy mit hozhat a folytatás? A csoportunkból egy mérkőzés van hátra, ezen a veretlen Svédország és az 1/1-es mutatóval álló Hollandia csap össze. Ha a svédek nyernek, akkor a magyar lányok másodikak a csoportban és 21 óra 35 perctől az A-csoport harmadikja ellen jön a ki-ki meccs. Ha a hollandok egy nagyon pontszegény meccsen úgy nyernek, hogy 8 pontnál kevesebbet szereznek, akkor csoportgyőztes és Eb-résztvevő válogatottunk. Ha ennél több pontot szerez Hollandia, akkor a svédek szerzett pontjait kell nézni. Ha az 13-nál kevesebb, akkor csoportmásodik a magyar csapat, ha több, akkor harmadik. Ebben az esetben 22 órától az A-csoport másodikja lesz a rivális.

Hirdetés