Hirdetés
Magyarország

Kulcsmeccs vár a TFSE-MTK-ra:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton 18 órától Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 vendégeként kulcsfontosságú bajnoki mérkőzést vív a TFSE-MTK. Magyar Bianka, vezetőedzőt kérdeztük a Szekszárd elleni találkozóról, a játékoskeretben bekövetkezett változásról és a szombati összecsapásra történő felkészülésről.

Január 8., szombat
18:00 PINKK Pécsi 424 – TFSE-MTK
Kozármislenyi Sportcsarnok
Játékvezetők: Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, dr. Németh Patrik (Vághy Tamás János)

Szerdán a TFSE-MTK 97-70-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesétől. A mérkőzés elején gyorsan kialakult a végeredményben is láthatót különbség. Utána viszont jól tartotta a lépést a TFSE, két negyedet is meg tudott nyerni.

“Rosszul kezdtünk, de utána rendeztük a sorokat.” – fogalmazott visszatekintése alkalmával Magyar Bianka. “Mindössze kilenc bevethető játékosunk volt, de a meccs elején közülük is kiesett Szeitl Vanessza és végig szokatlan felállásban kellett játszani. Például Németh Alma hármas poszton szerepelt. Ott egy kicsit összezavarodtunk, de a félidőre már úgy tudtunk elmenni, hogy extra második negyedet játszottunk. 27 pontot dobtunk ilyen körülmények között. Onnantól végig elmondható, hogy elfogadható kosárlabdát játszottunk. Kiemelést érdemel, hogy akik pályára léptek, képességeikhez mérten a maximumot teljesítették és mindent megtettek a csapatért.”

Fotó: TFSE-MTK

Amikor a Szekszárd elleni mérkőzésre készültünk, még nem volt a végleges orvosi szakvélemény Baa Dominika sérüléséről. Azóta biztossá vált, hogy teljes keresztszalag-szakadást szenvedett a fiatal tehetség.

“Mindenben segíteni fogjuk és biztos vagyok benne, hogy erősebben fog visszatérni, mint gondolná. Nagyon szépen beilleszkedett az A-csoportba, rengeteget tanult, sokat fejlődött taktikailag, egyéni képességekben is előre lépett. Egyre komolyabb szerepet lehetett rábízni. Példaértékű munkát tett le az asztalra, minden fiatalnak példakép lehet. A hozzáállását mutatja, hogy ezt a sérülést is emelt fővel viseli. Semminek sem a vége ez a sérülés, mellette vagyunk és megcsináljuk ezt is együtt!” – hangsúlyozta lapunknak Magyar Bianka vezetőedző, akit a visszatérés menetéről is kérdeztünk:

“A legjobb szakembereket igyekszünk megtalálni. Öt-hat hét múlva vár rá egy műtét, utána jön a rehabilitáció. A műtét utáni hatodik hónaptól kezdheti el a kontakt nélküli mozgást és a kilencedik hónaptól a kontaktos edzéseket.”

Nagy kérdés, hogy a játékosok miként reagálnak erre a nehéz helyzetre. Lelkileg mennyire veti vissza a csapatot a sérüléshullám.

“Én annak örülök, hogy a Cegléd, a Sopron és legutóbb a Szekszárd ellen is lendületes játékot mutattunk.” – hangsúlyozta Magyar Bianka. “Szerdán is rengeteg asszisztal dolgoztunk. Reális veszélye volt egy jóval nagyobb arányú vereségnek a Szekszárd ellen, de a lányok hihetetlen akarattal dolgoztak. Nem az figyelhető meg, hogy összeesett volna a csapatunk, hanem plusz energiákat mozgósítottak a lányok és az eddig kevesebb lehetőséget kapók is olyan hozzáállással léptek parkettre, hogy le a kalappal előttük. Minden tartalék erőnket mozgósítjuk. A kérdésedre visszatérve, tehát nem érzem azt, hogy összeesett volna a csapat.”

Fotó: TFSE-MTK

A PINKK Pécsi 424 sokáig nyeretlen volt a szezonban. Edzőváltás is történt és végül a vasárnapi játéknapon Albertirsán a VBW CEKK Cegléd vendégeként megszületett az első siker. Nagyon sűrű a középmezőny. A rájátszásba kerülésért zajló versenyfutásban nem hibázhat a TFSE tabellán mögötte álló rivális ellen.

“A PINKK nem rossz játékosokból álló csapat. Benne volt, hogy szerezni fognak győzelmet. Hazai pályán főleg, ha a kinti hárompontos dobásaik ülnek, akkor el tudnak kapni egy olyan lendületet, amivel veszélyesek lehetnek. Az új edzői stábot annyira nem ismerem, de az eddigiek alapján az látszódik, hogy támadásban felszabadultabbak, kötetlenebb kosárlabdát játszanak. Láthattuk, hogy a Cegléd ellen is 11 triplájuk volt, abból Jáhni Zsófia ötöt szerzett. Nekünk arra kell törekednünk, hogy ezekben megakadályozzuk őket. Elsősorban a védekezés fog dönteni. Készülünk rájuk, kidolgoztuk a taktikánkat és folytatni kell azt a kemény munkát, amit eddig végeztünk. A rájátszásba kerülés szempontjából nagy hatása lesz ennek a mérkőzésnek, ennek szellemében utazunk majd Kozármislenybe.” – jelentette ki Magyar Bianka.

Csütörtökön lett hivatalos, hogy az első élvonalbeli szezon csapatkapitánya Süle Krisztina visszatér a TFSE-MTK-hoz.

“Azzal, hogy biztossá vált: Dominika az egész szezonra kiesett, a vezetőségünknek reagálni kellett a helyzetre. Süle Krisztina személyében megtaláltuk azt a személyt, aki nagyon beleillik a játékunkba, szeretne nekünk segíteni. Olyan sportember, akinek az edzésen is kiemelkedő a hozzáállása. Neki ráadásul nem is új az a rendszer, amit támadásban, védekezésben képviselünk. A szezon végéig velünk lesz és már szombaton a PINKK ellen játszhat.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője, mielőtt a többiekre is kitért volna,

“Szombaton még Király Andi lesz az egyedüli U20-sunk. Burján Laura felépülése viszont jól halad, nem volt súlyos a sérülése és jövő héten megkezdheti az edzéseket. Chanise Jenkins is edz velünk, rá számíthatunk szombaton. Hogy mennyit tud játszani, az még kérdéses.”- összegzett Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés