Hirdetés
Archivum

Kurasova 24 pontja és két izraeli vereség:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn is Európa számos pályáján pattogott a labda. Az EB-selejtezõbeli riválisaink közül Ukrajna, Izrael és Portugália is felkészülési mérkõzéseket játszott. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

Az ukránok vasárnap fejezték be a szereplésüket Belgiumban egy négy csapat részvételével megrendezett tornán. Az utolsó napon az ellenfelük Németország volt és 83-77-es gyõzelmet arattak. A találkozón három negyed után még a németek vezettek, de a negyedik játékrészt 9 ponttal elbukták és ez döntõnek bizonyult. Az ukránok legeredményesebbje Kurasova volt, aki 31 perc alatt 24 pontot szerzett, a mezõnybõl 50%-al célzott és nem utolsó sorban leszedett 5 lepattanót is.

Izrael Belgrádban kezdte meg a szereplését egy négycsapatos tornán. Itt vasárnap Olaszországtól kaptak ki 70-65-re, míg hétfõn este a szerbek ellen szaladtak bele egy nagy pofonba. A hazaiak ekkor 94-61-es gyõzelmet ünnepelhettek. A vasárnapi összecsapáson az izraeli csapatból Doron 21 pontig jutott. Ekkor mutatkozott be a felkészülésbe május végén bekapcsolódó Liron Cohen, aki 10 pontot szerzett. A szerbektõl elszenvedett nagy vereség alkalmával Abramzon bizonyult a legeredményesebbnek 13 pontjával. Cohen ismét 10 egységig jutott, míg Doron neve mellé mindössze 8 pont került.

A szerb csapatból Sara Krnjic szerepelése a külön érdekes számunkra. A Sopron centere vasárnap a románok ellen 82-63-ra megnyert mérkõzésen 7 pontot szerzett és leszedett 6 lepattanót, míg Izrael legyõzése alkalmával 10 pont került a neve mellé.

Felkészülési mérkõzést játszottak a csoportunkból a portugálok is. Ellenfelük Montenegró volt és 77-45-ös vereséget szenvedtek. A portugál együttes legeredményesebb játékosa Ana Oliveira volt 10 ponttal.

Hirdetés