Hirdetés
Európa

Kurszk – Orenburg orosz presztízsrangadó vasárnap:

:

Hirdetés

A hétvége talán legnagyobb európai rangadóját ezúttal Oroszországban vívják, ahol Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg a Dinamo Kurszk vendége lesz.

Nem könnyű felvezetni két orosz Euroligás csapat rangadóját. A Kurszk ugyanis az elmúlt hetekben teljesen átalakult, de eddig igen keveset mutatott. Már a Szpartak Moszkva legyőzésekor is akadozott a gépezet, ami aztán Schióban végleg elakadt. Az 53 dobott pont, 22 eladott labdával – amelyek után az olaszok 26 pontot értek el -, mindössze 8 gólpasszal és 37%-os mezőnymutatóval, nagyon kevés. Angel McCoughtry visszatérése és az edzőváltás ellenére óriási kérdés, hogy ez a csapat felhozható-e tavaszra olyan szintre, amivel trófeákért tud küzdeni. Főleg annak ismeretében, hogy az olimpiai selejtezők miatt februárban lesz egy hosszabb megszakítás.

A Kurszknak könnyen lehet, hogy a bajnokságban nem előre a Jekatyerinburgra, hanem hátra közvetlen üldözőjére az Orenburgra kell figyelnie. George Dikeoulakos együttese a hullámzó december után fontos meccset nyert az MBA Moszkva otthonában és a 21 pontos vereség ellenére a Jekatyerinburg elleni meccsel is elégedett lehet. Amíg az erő engedte, versenyben voltak. Az, hogy 29 perc játék után mindössze 47-42-re ment az Euroliga és a bajnokság címvédője, mindent elmond. Kellett Yvonne Turner zsenije, ponterős játéka, de mégis ez a védekezés a jövő kulcsa számukra. Az összehasonlító statisztikában minden fontos mutatóban jobban áll a Kurszk. Közel 15 ponttal szereznek többet mérkőzésenként, kevesebb az eladott labdájuk és több a gólpasszuk, azonban a Schio is zavarba hozta őket szívós védőmunkájával. Ha ehhez az Orenburg Anastasiya Verameyenkával kiegészülve jó lepattanózást tesz mellé és tartja a szerzett labdái magas számát – mindkét mutatóban most ellenfelük előtt járnak – akkor lehet esélyük.

Fotó: orenbasket.ru

Hirdetés