Hirdetés
Európa

Kurszkban orosz játékosokra építenének:

:

Hirdetés

A Dinamo Kurszk igazgatóasszonya Victoria Sgonnikova az egyik orosz portálnak adott interjút a tervekről.

A kurszkiak az Európa Kupában folytathatták volna, ahol az egyik esélyesként várták a tavaszi küzdelmeket. A versenyrendszerek tavaszi leállítása után a Kurszk azonban nem támogatta az őszi nyolcas döntőt.

“Ki tudja mikor lehetett volna lejátszani. Vannak olyan helyzetek, amikor nem szabad kényszeríteni a csapatokat játékra, ez is ilyen. A játékoskeretek is megváltoznak a két szezon között. Mindenki szeretne játszani, de leálltak a klubok és még azt sem tudjuk felmérni, hogy ennek milyen hatása lesz a sportolókra.” – tette hozzá a sportvezető.

A Kurszk új vezetőedzője Elen Shakirova lesz. A Lengyelországból hazatérő edzőnő korábban hat éven át irányította az oroszok farmcsapatát.

Hat évet dolgozott velünk korábban. Gyakorlatilag a csapatainkkal együtt nőtt fel edzőként. Olimpiai bajnok, hatalmas tapasztalata van és igazi győztes mentalitással rendelkezik. A klubunk stratégiája, hogy orosz játékosokat fejlesszünk. Megtartottuk a farmcsapat magját. Az az elv, ha erős orosz játékosokkal dolgozunk, akkor erős orosz edzőre van szükségünk. Elen pedig az egyik legerősebb szerintem.

– mondta a sportvezető, majd a jövő évi keretről is beszélt.

Több légiós, köztük Amanda Zahui, Stephanie Mavunga és Arike Ogunbowale neve is megjelent a sajtóban. Ezt nem erősítette meg, de kiemelte, hogy a hazai játékosokon lesz a hangsúly.

A közelgő szezonban a csapatunk összetétele drámaian megváltozik. Ezt a döntést a szponzorainkkal és a tulajdonosunkkal, a kurszki régió kormányával közösen hoztuk meg. A következő évadban az orosz játékosokra fogunk összpontosítani. Természetesen légiósaink is lesznek, mivel az Euroligában játszunk.

– összegzett Victoria Sgonnikova.

Hirdetés