Hirdetés
Archivum

Kurszki siker Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Pénteken magyar idõ szerint a délutáni órákban rendezték az orosz élvonal alapszakaszának utolsó fordulóját. Ennek csúcspontja természetesen az UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk rangadó volt. A kurszkiak 79-74-es sikert arattak riválisuk otthonában. Ettõl függetlenül az alapszakaszt a Jekatyerinburg nyerte.

A két csapat decemberi kurszki rangadóján a Jekatyerinburg 96-64-es gyõzelmet aratott. A Kurszknak 33 pontos sikerre lett volna szüksége ahhoz, hogy a tabellán megelõzze nagy riválisát és megnyerje az alapszakaszt. Erre nem sok esély mutatkozott, viszont a tavaszi nagy feladatok elõtt lélektanilag mindkét fel számára fontosnak bizonyult ez a presztízsrangadó.

A Kurszk kezdte jobban az összecsapást. Az elsõ szakasz végére 24-20-as elõnyt építettek fel, majd a második etapban 14-3-as sorozattal 43-34-re léptek el. A félidõre innen 43-38-ra felkapaszkodott a Jekatyerinburg, a harmadik negyedben pedig többször utolérték riválisukat. Fordítani azonban nem tudtak. A kifejezetten jó színvonalú és nagy iramú összecsapáson a Kurszk rendre tudott újítani.

Az utolsó 10 percnek a Kurszk 65-62-es vezetésérõl vágtak neki a felek. Jellemzõen 3-5 egység között menedzselte elõnyét Lucas Mondelo együttese. A Jekatyerinburgnak 73-71-nél akadt egy felzárkózása, a végjátékban azonban ismét a kurszkiak kerekedtek felül. Breanna Stewart ihletett formában játszott és 30 ponttal vezette gyõzelemre csapatát. A Jekatyerinburgnál Brittney Griner zárt 28 ponttal.

Az orosz alapszakaszt tekintve a Jekatyerinburg a szûk vereségével megõrizte elsõ helyét. A Dinamo Kurszk lett a második, a Nagyezsda Orenburg a harmadik. A negyedik pozícióba az MBA Moszkva futott be, akiket az Inveta Kurszk és az Enisey Krasznojarszk követ.

Az utolsó forduló eredményei

Dinamo Moszkva – Enisey Krasznojarszk 87-116
UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 74-79
MBA Moszkva – Novoszibirszk 71-69
Nagyezsda Orenburg – Noginszk 65-45
Szpartak Moszkva – Inventa Kurszk 62-85

Tabella

Hirdetés