Hirdetés
Archivum

Kurszki szezonértékelés egy fontos bejelentéssel:

:

Hirdetés

A napokban a Dinamo Kurszk együttese is publikálta a hivatalos honlapján a vezetõi szezonértékelõ összeállítását. Victoria Sgonnikova, a kurszki klub igazgató asszonya ebben bejelentette, hogy Lucas Mondelo a következõ évadban is marad vezetõedzõként a csapatnál.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A szezonértékelõ összeállítás sok újdonságot nem tartalmazott. Ismét hangsúlyozta Victoria Sgonnikova, hogy nagyon sok sérüléssel bajlódtak és emiatt tavaszra nem tudtak olyan formába lendülni, mint amilyenben egy évvel ezelõtt játszottak. Az Euroliga Final4-ra és a bajnoki döntõre Epiphanny Prince-t leszámítva mindenkit bevethetõ állapotba hozott az orvosi stáb, de a közös munkából kiesett idõt és a sportformát már nem lehetett pótolni. Prince sérülése mellett különösen Anna Cruz hosszabb kiesését tartotta döntõ jelentõségûnek a sportvezetõ.

A Dinamo Kurszk az idei évadban elhódította a FIBA Európai Szuperkupát, illetve az Orosz Kupát. A szezon során egyetlen csapat, az UMMC Jekatyerinburg tudta legyõzni a kurszkiakat. Igaz, tõlük ötször is kikaptak. Victoria Sgonnikova kiemelte, hogy balszerencséjük volt az Euroligában, ahol azonos ágra kerültek és így az elõdöntõben mérkõzhettek hazai riválisukkal. Ha nem a Jekatyerinburggal találkoznak a fináléba kerülésért, akkor „legalább az ezüstérem meglehetett volna” – fogalmazott a kurszki vezetõ. A bajnoki döntõt pedig úgy értékelte, hogy a 0-3 ellenére tudtak jó meccseket vívni a Jekatyerinburggal.

A hosszabb összeállítás mindössze egy bejelentést tartalmazott a 2018/2019-es évaddal kapcsolatban. Igaz, ez rendkívül fontos az eredményesség szempontjából. Marad Lucas Mondelo a Dinamo Kurszk vezetõedzõje. A szakmai stábban ugyanakkor lesz változás, a hazánkban is éveket töltõ Roberto Hernandez távozik a klubtól. A játékosállománnyal kapcsolatban hivatalos bejelentés nincs. Az európai nõi kosaras átigazolási híreket és pletykákat gyûjtõ Twitter oldal (@womenhoops) Angel McCoughtry, Epiphanny Prince, Nneka Ogwumike, Anna Cruz távozását, illetve Sonja Petrovic szerzõdéshosszabbítását és Marta Xargay érkezését valószínûsíti az eddig értesülések alapján. Ezek azonban még messze nem hivatalos hírek.

Hirdetés