Hirdetés
Magyarország

Kuttor Enikő bemutatkozott Cegléden:

:

Hirdetés

A napokban tette közzé a VBW CEKK Cegléd együttese Kuttor Enikő bemutatkozó interjúját. A Zalaegerszegről szerződtetett játékost pályafutása korábbi szakaszáról, a tengerentúli tapasztalatairól és az első ceglédi élményeiről kérdezték.

Kilenc évesen kezdtem kosárlabdázni Székesfehérváron és Czukorné Hollós Anna révén kerültem át Sopronba, ahol egészen 2015-ig játszottam. Utána mentem ki az Egyesült Államokba tanulni, majd hazaérkezve Zalaegerszegre kerültem és utána igazoltam ide.

– mutatta be röviden a pályafutását Kuttor Enikő, akit az amerikai és az európai kosárlabda közti különbségről is kérdeztek: “Bőven van különbség. Amerikában individuális a megközelítés, erősebb személyiségekre próbálnak építeni. Inkább fizikálisabb, gyorsabb a játék. Nekem személy szerint az európai játék jobban fekszik, ahol inkább a csapatra fókuszálnak.”

Cegléden már javában tartanak a csapatedzések a görög szakvezetők irányításával.

Élvezem a munkát, a lányok is nagyon befogadóak voltak. Mindenki nagyon aranyos. Az edzőpáros is szimpatikus. Örülök, hogy visszatérhettünk a pályára kosárlabdával. A koronavírus miatt eléggé rövidre sikerült a tavalyi szezon. Ideje volt visszakerülni a régi kerékvágásba.

– nyilatkozta Kuttor Enikő, aki a ceglédiekkel az Európa Kupában is megmutathatja magát. A Hatay, az Adana és a Szpartak Moszkva mellé került a csapatuk.

“Én nagyon várom.” – jelentette ki a 23 éves, 185 cm magas játékos. “Sopronban is volt olyanban részem, hogy mentünk Euroligás meccsekre, de akkor még kicsi voltam. Amerikában is mindig repülővel utaztunk idegenbeli meccsekre. Ezekhez hasonlónak képzelem el. Nagyon várom már, hogy az Európa Kupában kipróbálhassam magam.”

Hirdetés