Hirdetés
Archivum

Kuttor Enikõ és Kaposi Pálma számára lezárult a konferencia-küzdelmek alapszakasza:

:

Hirdetés

Élesedik a küzdelem az Egyesült Államokban az egyetemi nõi kosárlabdában. Több konferenciában már lezárult az alapszakasz. Rövid összefoglaló a hétvégi magyar érdekeltségû meccsekrõl.

A Duquesne 76-73-as gyõzelmet aratott a St. Bonaventure otthonában és ezzel az Atlantic 10 Konferencia alapszakaszának második helyét szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy a rájátszás elsõ körében kiemeltek lesznek, majd a négy közé jutásért a Saint Louis – Massachusetts párharc gyõztesével mérkõznek pénteken Richmondban. A St. Bonaventure elleni találkozó hatalmas fordulatokat hozott. A Duquesne 15 pontos hátrányból állt talpra és végül szoros végjátékban behúzta a gyõzelmet. Kuttor Enikõ 13 perc alatt 2 pontot és 4 lepattanót szerzett.

A University of Minnesota csapata 84-75-re verte az Illinois alakulatát. Ezzel a Big Ten Konferencia alapszakaszában a negyedik helyen zártak. A négy közé jutásért pénteken lépnek pályára, az ellenfelük az Iowa – Wisconsin vagy Northwestern párharc gyõztese lesz. Az Illinois elleni találkozón jól kezdett a Minnesota, 23-14-re vezettek 10 perc után. A folytatásban azonban fordított az Illinois és a harmadik negyedben már õk jártak elõrébb 8 ponttal. Végül a negyedik negyedben vette vissza a kezdeményezést a Minnesota, melynek keretében Kaposi Pálma egy percet töltött a pályán.

A University of Texas at San Antonio számára a Conference USA küzdelmei március elsõ hétvégéjén zárulnak. Az elmúlt hétvégén a Rice csapatával mérkõztek és gyõzték le õket 62-58-ra. Már a 20-9-es elsõ negyedben lépéselõnybe került az UTSA és végig kézben tartották a meccset. Tóth Tímea 15 perc alatt 4 lepattanóval és 1 gólpasszal vette ki a részét a sikerbõl.

A Dartmouth együttesére március elsõ hétvégéjén még két meccs vár az Ivy League Konferencia alapszakaszában. Az elmúlt hétvégén két vereséget szenvedtek el. A Princeton együttesével szemben 79-67-re maradtak alul. Lénárt Paula 21 percet töltött a pályán és 2 pontot jegyeztek fel a neve mellé. Másnap a Penn csapatától 79-50-re kaptak ki. Ezúttal Lénárt Paula 15 perc alatt 2 ponttal és 4 lepattanóval zárt.

Hirdetés