Hirdetés
Archivum

Küzdelmes mérkõzésen 14-12-es vereséget szenvedett Ausztriától a magyar 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Az Andorrában zajló 3×3-as Eb-selejtezõ szombati játéknapját a magyar válogatott Ausztria ellen zárta. A két csapat küzdelmes mérkõzést vívott, melyet 14-12-re az osztrákok nyertek. A magyar válogatott az elsõ nap után 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel áll a csoportjában, a lengyelek elleni vasárnapi összecsapástól függetlenül a magyar csapat ott van a negyedöntõben.

Az öt csapatot felvonultató A-csoportban Ausztria lett az az együttes a sorsolás után, mely az összes csoportmérkõzését szombaton játszotta. Ez azt jelentette, hogy riválisunk negyedik fellépésére készült a mai napon. Az osztrákok a románoktól kikaptak, de ezt követõen Lengyelországot és Írországot is legyõzték.

Az osztrák csapat kezdte jobban a mérkõzést, nem telt el másfél perc és 3-0-ra vezettek. Az elsõ magyar pontot Szabó Petra szerezte büntetõbõl. Ezt követõen egy újabb sikeres büntetõjével pedig 3-2-re zárkóztunk fel. Kifejezetten pontgazdag játékot hoztak az elsõ percek: 5-3-ra, majd 7-4-re is elléptek az osztrákok. Ekkor következett el az elsõ játékmegszakítás, de a riválisunk a folytatásban is õrizte elõnyét.

Az utolsó négy percbe 11-8-as osztrák elõnyrõl érkeztek a csapatok. Hullámzó mérkõzés volt, ahol érezni lehetett, hogy a játéknap utolsó meccsét vívják a felek. A hajrához közeledve a magyar válogatott került fölénybe és egy szép betörés után 11-11-nél Ruják Nóra egyenlített, majd egy hasonló megoldása után 12-11-nél vezettünk is.

Az utolsó két percbe érkezve egy távoli dobás talált utat a gyûrûbe az osztrákoknál. A labda sokáig gondolkozott, de végül behullott. Ezt követõen az idõmérõ szerkezettel akadtak gondok, a pont után holtidõben tovább ment az óra, így pár percet állt a játék. Mindent megpróbált válogatottunk, de a hátralévõ idõben nem sikerült betalálni. Az utolsó percbe fordulva egy centerjáték után alakították ki az osztrákok a végeredményt.

Összességében egy jó napot zárt a magyar válogatott, mely elérte célját ezen a három mérkõzésen, hiszen sikerült kivívni a negyeddöntõs szereplést. Vasárnap a lengyelek ellen dõl el, hogy hányadik helyen végzünk a csoportban és a keresztjáték során a négy közé jutásért, ezzel együtt a biztos Eb-kvalifikációért, ki lesz az ellenfél.


Eredmény

Ausztria – Magyarország 14-12

Hirdetés