Hirdetés
Magyarország

Küzdős meccsen magabiztos soproni siker a megyei rangadón

Sopron Basket - SERCO UNI Győr 65-45 (26-11, 14-14, 13-12, 12-8)

Bajnokság 10. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Kapitány Gellért, Goda László, Györfy Rúben (Forrai Sámuel)

Sopron Basket: Böröndy 7/3, Magbegor 13/3, Fegyverneky 10/3, Brooks 17/3, Sitku -. Csere: Kunek 4/3, Varga 3/3, Erdélyiová -, Czukor -, Turner 11/3, Stankovic -, Völgyi -.

SERCO UNI Győr: Dubei 9/3, Dombai 5/3, Török -, Mompremier 4, Ellenberg 12. Csere: Bach 1, Weninger -, Rozmán -, Varga -, Williams 2, Nagy 10, Oroszová 2.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójának megyei rangadóján a Sopron Basket 65-45-ös győzelmet aratott a SERCO UNI Győr csapata ellen.

A nyugati rangadót Fegyverneky Zsófia hárompontos találata indította. Ezzel a Sopron Basket csapatához került a kezdeti előny. Ezután ismét Fegyverneky volt sikeres, majd a győri válasz Dubei Debórától érkezett. Ezi Magbegor találata után már 7-2-re ment a címvédő. Ekkor ismét Dubei pontjait láthattuk. A Győr viszont ezzel sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, ugyanis Magbegor újból betalált. Jelena Brooks és Böröndy Vivien kosarai után pedig már 13-4-et mutatott az eredményjelző. Ekkor Cziczás László vezetőedző időkérése szakította félbe a mérkőzést. Visszatérve a felek közti különbség szinte azonnal tíz pont fölé nőtt. A Sopron lendülete viszont ezután sem csökkent, a győri együttes pedig továbbra sem találta a ritmust. Míg támadásban nem tudták jó százalékkal befejezni akcióikat, védekezésben nem találtak fogást a Sopron játékosain. Három percre a negyed végétől így pedig már 22-9-et regisztrálhattunk, amikor Gáspár Dávid kért időt csapatának. A rövid taktikai eligazítás után a hazaiak 15 pontra növelték előnyüket, így végül a játékrész 26-11-el zárult.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második felvonást egy 7-0-ás rohammal indította a Sopron Basket, ami megint csak időkérésre kényszerítette a Győr együttesét (33-11). Ezután egy nagyon ponthiányos periódus következett, mely során hosszú percekig egyik fél sem szerzett újabb találatot. Az egyetlen említésre méltó esemény Gáspár Dávid vezetőedző időkérése volt a negyed ötödik percében. Ezután, a folytatásban Aaryn Ellenberg szerezte meg első pontjait, amivel a differencia pontosan 20 pont lett (33-13). Ez a különbség már-már állandósulni látszódott, mígnem ismét Dubei Debóra villantotta meg tudását. Sorozatban 5 pontot szerzett a vendégek bedobója, majd Dombai Réka triplája után 35-21-re változott az állás. A Sopron klasszisaival azonban továbbra sem tudott mit kezdeni a győri együttes. Brooks még a legkisebb rést is kihasználta a Győr védekezésén, egy újabb triplát süllyesztett az ellenfél kosarába. Ehhez csatlakozott még Böröndy közelije is, amivel pedig a különbség ismét húsz ponton táncolt. Ekkor váltott újból ritmust a SERCO UNI Győr, amivel a nagyszünetig összesen 5 pontot tudtak ledolgozni hátrányukból. A felek végül 40-25-ről fordulhattak. A mezőny legeredményesebb játékosa ekkor Jelena Brooks volt a Sopron Basket csapatából, 11 dobott ponttal.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A másidik félidőt ezúttal győri pontok, Aaryn Ellenberg találata indította. A válasz azonban nem soproni oldalról érkezett, ugyanis következőnek Nagy Dóra volt sikeres. Ekkor viszont már Ezi Magbegor is beszált a pontszerzésbe. Nagy újabb találatát követően a különbség ismét tíz pont körülire csökkent, a Győr azonban ez alá már nem tudott férkőzni. Erről Jelena Brooks gondoskodott. Öt perc elteltével tehát 44-31 volt olvasható a kijelzőn, majd Nagy Dóra büntetői következtek. Minekután a Győr irányítója mindkét dobását sikeresen értékesítette, így a vendégek újabb két pontot tudtak lefaragni hátrányukból. Egyre inkább fokozódtak az izgalmak. Hiszen a Sopron magabiztos előnye ellenére, a győriek játékában meg volt a potenciál az egyenlítéshez. 45-35-nél ismét 10 pont lett a differencia, ezután viszont újból magasabb fokozatba kapcsolt a címvédő. Gáspár Dávid együttese végül a harmadik játékrészt is magabiztosan zárta. 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Az utolsó tíz perc 53-37-ről kezdődhetett. Méghozzá egy remek 6-3-as győri rohammal, ami időkérésre kényszerítette a hazaiakat. A folytatásban viszont megszakadt a pontszerzés. A mérkőzés végéhez közeledve bár felgyorsult a játék, a dobószázalék viszont ezzel együtt csökkenni látszódott. Közel négy perc telt el a következő találatig, amikor is a győriek oldaláról Peyton Williams volt sikeres büntetőkből. Ezzel 56-45-re változott az állás. Az utolsó percekben teljes mértékig a Sopron érvényesítette akaratát. A differencia újból húsz pont körülire növekedett, mely elsősorban ismét Jelena Brooks-nak volt köszönhető. Az ő 17 pontos vezetésével 62-45-re változott az állás, majd Cziczás László időkérése következett. A találkozó hajrájában azonban már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte. A meccset végül Varga Alíz hárompontosa zárta, ami a 65-45-ös végeredményt is berögzítette. A SERCO UNI Győr elleni, nyugati rangadót tehát a Sopron Basket csapata nyerte, a mezőny legeredményesebb játékosa pedig a 17 pontos Jelena Brooks lett. Rajta kívül még hárman értek el kétszámjegyű dobott pontot a soproni együttesből, győri oldalon pedig Aaryn Elenberg szállított 12 pontot.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés