Hirdetés
Magyarország

Küzdős meccset nyert hazai pályán az NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 63-55 (14-15, 22-13, 13-8, 14-19)

Bajnokság, 6. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, Kovács Nimród János, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

NKA Universitas PEAC: Kiss 22/3, Marshall 9/3, Wentzel 7/3, Szücs 5/3, Nelson 12. Csere: Sarok 4/3, Laczkó -, Selcova -, Dudásova 3.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 12/6, Campisano 17/6, Zivaljevic 4, Raus 3/3, Aldazabal 2. Csere: Suppán 2, Benke -, Vári 7/3, Davis 6/3, Kovács 2.

Hirdetés

A magyar bajnokság vasárnapi játéknapján az NKA Universitas PEAC 63-55-ös sikert aratott hazai pályán a BKG PRIMA Szigetszentmiklós együttesével szemben.

A találkozót a PEAC hazai pontjai nyitották, ám a vendégek nem hagyták őket meglépni, Raus Vivien hárompontosával 2-5-nél át is vették a vezetést. 7-7-nél lett egál a mérkőzés Angyal kosarát követően, majd Szücs Réka hárompontosával fordult is a kocka, és a PEAC ragadta magához újból a szót (10-7). A csapatok fej-fej mellett haladtak, hiszen egyszer az egyik, egyszer pedig a másik szerezte meg az előnyt. 10-11-nél éppen a BKG csapatán volt a sor – mely jó ritmust tovább folytatták Gedei Tibor tanítványai – ezúttal Sofija Zivaljevic állt be a pontszerzők soraiba (10-13). Hatalmas erőket mozgósítottak már a találkozó elején is a vendégek, ami abból is látszódott, hogy a negyedet 14-15-re sikerült megnyerniük.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A második játékszakasz pontok hiányában kezdődött, végül – két perc elteltével – a vendégek kértek időt eligazításra. Visszatérve a PEAC vette át a vezetést, Kiss Virág 2+1-es akciójának köszönhetően (17-15), ennek ellenére nem tudtak nagyon elszakadni. Angyal Barbara talált be a hárompontos vonalról, majd egy sportszerűtlen hibának köszönhetően 19-20-nál újra a BKG kezében volt a mérkőzés. Ekkor Wentzel Nóra triplája következett. Itt jött elő igazán a papírforma, Marshall és Kiss kosarával kialakult az eddigi legnagyobb különbség a két csapat között, három percre a nagyszünettől 32-23-at mutatott a kijelző. A szigetszentmiklósiak kértek újból időt. A folytatásban megtört a 10 pontos differencia (34-23), Vári Zita hárompontosával 36-28-ról folytatódhatott a találkozó.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A harmadik negyedet a szó minden értelmében a PEAC indíthatta. Kiss Virág szerzett egy triplát, mellyel egyedül 15 dobott pontig jutott el. Újból 10 pont fölé nőtt a differencia is a két csapat között, melyet ezúttal a pécsiek megtartani látszottak. A periódus felénél járva 43-32-es eredményt regisztrálhattunk. Valamennyire meglátszódott a pécsi együttesen a fáradtság, üres ziccereket hibáztak, illetve a passzok is helyenként pontatlanok voltak. Egy percig nem született újabb kosár se, végül Gedei Tibor vezetőedző szakította meg a hiányos sorozatot időkérésével. Három perccel a periódus vége előtt 47-36-ot mutatott az eredményjelző. A PEAC a továbbiakban nem, hogy megtartotta előnyét, de minimálisan növelte is azt, a záró szakasz 49-36-ról kezdhették meg a felek.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Az utolsó periódusban a vendégeknek továbbra is növekedni látszódott a hátránya, egészen 20 pontig jutottak a hazaiak. Ezt a differenciát végül 56-39-nél Sierra Campisano hárompontosa törte meg. A folyatatásban a vendég együttesnek öt pontot sikerült szereznie egyhuzamban, majd 59-44-nél Gedei Tibor kért időt. A következőkben hatalmas energiákat mozgósítottak a vendégek, egészen nyolc pontra csökkentették le a pécsiek előnyét (61-53). Ezúttal Csirke Ferencnek kellett időt kérnie. A mérkőzés hátralévő másodperceiben mindent bevetett a Szigetszentmiklós, ennek ellenére nem találtak fogást ellenfelükön. A találkozót végül 63-55-re az NKA Universitas PEAC nyerte.

Hirdetés