Hirdetés
Magyarország

Küzdős mérkőzésen maradt alul a SERCO UNI Győr

SERCO UNI Győr – USK Praha 71–83 (13–28, 16–24, 23–8, 19–23)

Felkészülési mérkőzés
Egyetemi Sportcsarnok, Győr
Benczur, Nagy V., Györfy.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 23/12, Dombai 13/3, Dubei -, Török 2, Mompremier 17. Csere: Williams 4, Weninger -, Oroszová 3/3, Ruff-Nagy 9/3, Varga -.

USK Praha: Oblak 5/3, Voracková 23/6, Vukosavljevic 9/3, Vyoralová 14, Hof 6. Csere: Wrzesinski 9, Sípová 6, Halátková, Sklenárová 11.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés

Kedd este felkészülési mérkőzést vívott a SERCO UNI Győr és az Euroligában is szereplő USK Praha együttese. A győriek által szervezett találkozón a vendég cseh gárda 83-71-es győzelmet aratott.

Az első negyed első fele az Euroliga-induló prágaiaknak sikerült jobban – a két napja a Sopront is legyőző csehek öt perc után 13–6-ra vezettek. A folytatásban sem igazán találta a Győr a ritmust, a vendégek a kissé puhább védekezésüket kihasználva a szakasz végére 15 ponttal elléptek (13–28). A második tíz perc kiegyenlítettebb játékkal kezdődött, a folytatásban viszont tovább nőtt a különbség (18–37). Cziczás László a 16. percben mínusz húsznál kért időt (23–43), miután a csehek kosár-plusz-büntetővel kétszer annyi pontnál jártak, mint tanítványai (23–46). A Praha roppant agresszíven védekezett, amin rendkívül nehéz volt rést találni. A nagyszünetben 52–29-re vezettek a vendégek.

A harmadik negyed elején Oblak és Ellenberg váltott triplát. Keményebbé vált a győriek védekezése, ennek köszönhetően nem nőtt a különbség, sőt, 20 ponton belülre tudtak kerülni Cziczás László tanítványai (40–57). Natalia Hejková ekkor időt kért, ám ez sem törte meg a hazaiak lendületét. Mompremier és Ellenberg kosár plusz büntetőjével, tovább tudtak zárkózni, és végül el is érték a tízpontos lélektani határt (47–57). Ellenberg ezután elkapta a fonalat. Beemelt egy hármast, illetve két büntetője ismét pontos volt. Ezzel nyílt lett a találkozó (52–57). A záró felvonás előtt – egy cseh triplának köszönhetően – 60–52-re vezettek a vendégek. Az utolsó negyedben Oroszová dobott triplát, így állandósult a 6–8 pontos különbség, ami Ellenberg hármasa után már csak három pont volt (62–65). A túloldalról is jött viszont egy hármas, majd 4 és fél perccel a vége előtt két pontra jött fel Cziczás László együttese (66–68). A hajrában a prágaiak már nem engedték ki a kezükből az irányítást, és a végén bebiztosították a 83-71-es, magabiztos győzelmüket.

A második félidőre már lehet építeni, az első félidőben a védekezésünk abszolút nem működött, nagyon kevés energiát fektettünk ebbe. A nagyszünet után már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, ezeket a pozitívumokat kell tovább vinnünk, de még mindig nagyon sok munka vár ránk.

– nyilatkozta a mérkőzést követően Cziczás László, a SERCO UNI Győr vezetőedzője.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés