Hirdetés
Archivum

Laia Palau a spanyol válogatottba is visszatér:

:

Hirdetés

Az El País címû lap közölt egy hosszú összeállítást Laia Palau-ról. Abból az alkalomból keresték meg a rutinos irányítót, hogy visszatért a Bourges együtteséhez. Palau ebben a nyilatkozatában egyértelmûvé tette, hogy a válogatottba is visszatér és pályára lépne a hazai rendezésû Világbajnokságon.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Laia Palau 262 mérkõzésen szerepelt a válogatottban, 2002 óta 16 éven át minden nyáron a csapat rendelkezésére állt. Senki nem szerepelt többet a spanyol nemzetei együttesben. Olyan legendás játékosoknál, mint Amaya Valdemoro (258), Marina Ferragut (253) vagy éppen Betty Cebrián (252) is többször volt válogatott Palau. Ez idõ alatt összesen 10 érmet nyert nagy tornákon a spanyolokkal.

A klasszis irányító az õszt Ausztráliában töltötte, mely idõszakkal kapcsolatban az El País munkatársának azt mondta: emberileg fantasztikus volt, de szakmailag kevésbé. Palau korábban azt nyilatkozta, hogy a 2017-es Európa-bajnoksággal lezártnak tekinti a pályafutása eredményorientált részét. „Ha nem Spanyolországban lenne a Világbajnokság, akkor nem lenne kérdés. Így viszont elgondolkoztam rajta.” – mondta a válogatottbeli szereplés folytatásával kapcsolatban.

Az El País összeállítása megjegyzi, hogy novemberben a válogatott összetartás alkalmával Marta Xargay és Leticia Romero is jelezte a szakmai stábnak, hogy mivel a korábbi csapatkapitány még játékban van, ezért szívesen látnák a csapatban. A spanyol szövetség honlapján pedig Jorge Garbajosa megerõsítette, hogy februárban már ismét számítanak a szolgálataira.

Hirdetés