Hirdetés
Európa

Laia Palau egyértelműen folytatást tervez:

:

Hirdetés

A közelmúltban a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) Twitter oldalán Laia Palau-tól lehetett élő videós bejelentkezés során kérdezni. A félórás esemény jó része a helyi szurkolóknak szóló anekdotázással telt a korábbi világesemények felelevenítésén keresztül. Eközben azonban a rutinos irányító a terveiről is beszélt.

A legfontosabb, hogy Laia Palau megnyugtatta a szurkolókat. Nem tervezi abbahagyni a pályafutását és ha számítanak rá, akkor még az olimpiát is vállalná jövőre.

Nagyon szerencsés vagyok, a testem engedni, hogy 40 felett is játszhassak. Ráadásul kifejezetten eredményes, nyerő projekteknek lehetek a részese. Kettős dolog ez, mert van a fizikum és van a fej, a motivációm. Élvezem, amit csinálok. Ameddig így van, addig folytatni is fogom.

– jelentette ki Palau, aki megtiszteltetésnek tartja, hogy már amolyan “hivatkozási pontként” vagy sokan példaképként tekintenek rá a spanyol kosárlabdában.

Az emberek értékelik ezt a hosszú időn át tartó folytonosságot. Irányítóként tőlem indul a játék és talán ezért is szentelnek nekem nagyobb figyelmet.

– fogalmazott, de hangsúlyozva, hogy a kosárlabda egy csapatjáték és nem lehet egyetlen személyre leszűkíteni. “Pontosan emlékszem arra az összes trófeám esetében, hogy kikkel nyertem.” – tette hozzá.

Laia Palau a spanyolok 1979-es születésű “aranygenerációjának” utolsó aktív tagja. Az első bajnoki címét még 2003-ban szerezte a Barcelonával. Ez még az az időszak volt, amikor az ikonikus katalán klub eredményorientált felnőtt női csapatot versenyeztetett. Ezt követte hazai porondon a valenciai korszak és a Ros Casares máig emlékezetes menetelése öt bajnoki címmel (2007, 2008, 2009, 2010, 2012), illetve az Euroliga-győzelemmel.

A légiós éveit tekintve Palau két időszakban volt a Bourges játékosa, így 2006-ból és 2018-ból is van francia bajnoki címe. A CCC Polkowicével volt lengyel bajnok 2013-ban. Az USK Prahával töltött időszak pedig négy cseh bajnoki címet (2014, 2015, 2016, 2017) és 2015-ből Euroliga-győzelmet hozott. Az elmúlt két szezont Gironában töltötte Palau, ahol szintén bajnok lett.

A szerződése a csonka évad végével most tavasszal le fog járni. Mivel minden áll, érdemben a klub sem nyilatkozott még. “Meglátjuk, hogy mik lesznek a terveik.” – ezzel kapcsolatban a kiváló irányító sem tudott más mondani. Palau mindenesetre folytatná.

Nem tudom megmondani, hogy meddig. Én is régóta gondolkozom ezen. Nem tervezek hosszú időre. Lépésről lépésre tekintek előre. Próbálok minden napot úgy zárni, hogy elégedett legyek azzal, amit aznap csináltam.

Hirdetés