Hirdetés
Archivum

Laklóth Anna bemutatkozása az ELTE-BEAC Újbuda honlapján:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban a CMB Cargo UNI Gyõr közleménye alapján már beszámolhattunk, Laklóth Anna kölcsönben az ELTE-BEAC Újbudánál folytatja pályafutását. A fõvárosi klub hivatalosan is bemutatta új játékosát.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Ahogy az már napvilágot látott, a Gyõrbõl távozó Laklóth Anna az idény hátralevõ részében BEAC mezben szerepel. Bár átigazolása már hivatalosan is megtörtént, a tervek szerint holnap még csak civilben figyeli majd a társakat a DVTK elleni mérkõzésen. Annát ma délelõtt értük utol telefonon és arra kértük, meséljen egy kicsit döntése hátterérõl

“Nagyon jólesõ érzés volt, hogy szinte abban a pillanatban, hogy napvilágot látott a rólam szóló közlemény, több helyrõl is hívtak, és sokan akartak úgymond a hónom alá nyúlni és nem elengedni a kosárlabda világából. Ezek közül a legszimpatikusabb a BEAC megkeresése volt, nem utolsósorban azért, mert Nusival játszottam együtt Gyõrben. Elmondta, hogy Bubu és õ is nagy örömmel látnának ebben a fiatal és tehetséges csapatban, én pedig úgy éreztem, a velük való közös munka megadhatja az a szellemi és mentális feltöltõdést, amire most a legnagyobb szükségem van.”

Anna tegnap este már be is kapcsolódott csapatunk munkájába. “Nagyon kedvesen fogadott mindenki a klubban, ami egy óriási, megelõlegezett bizalom is a részükrõl. Ebben a pillanatban úgy érzem, hogy nekem van nagyobb szükségem a klubra és a játékostársaimra ahhoz, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz, ahhoz, aki voltam korábban, és hogy idõvel én tudjak adni a csapatnak és az egyesületnek. Az utóbbi idõszakban belekerültem egy negatív, lefele ívelõ spirálba, ebbõl kell most újjáépíteni magamat, remélem, hogy ez mihamarabb sikerül és hasznára lehetek a csapatnak.”

Azt sem bánja, hogy a következõ idõszakban nem a bajnoki aranyért, hanem a bennmaradásért kell majd harcolnia a csapattársaival. “Ahhoz, hogy valaki motiváltan járjon edzésre és a mérkõzéseken a legjobbját tudja nyújtani, nem feltétlenül a bajnoki címért kell harcolni. Az elmúlt idõszakban sokszor újragondoltam a siker és siker közötti különbséget, hogy egy adott helyzetben mit nyerünk és mit veszítünk. Bízom benne, hogy a fiataloknak tudok tanítani, átadni tudást és munkamorált, és segíteni õket abban, hogy egy-egy dologban jobbá váljanak. Ezek legalább olyan fontos, apró sikerek, mintha az ember a bajnoki címért harcolna.”

Anna kölcsönbe érkezik hozzánk Gyõrbõl és nagyon hálás korábbi csapatának, hogy mindenben segítették az átigazolását. “Amikor leültünk Fûzy Andrással, arra kért, hogy ne hagyjam abba a játékot, ne így legyen vége a pályafutásomnak, és arra bíztatott, hogy játszak tovább, õk pedig segítenek azzal, hogy kölcsönadnak máshová. Azzal váltunk el, hogy ha újra fel tudom építeni magamat, akkor mindig ott vár a 25-ös mez Gyõrben. Hét és fél évet játszottam ott, más összesen nem tölt el ennyi idõt az NB1-ben, nemhogy egy klubban. Egyelõre arra koncentrálok, hogy a következõ hónapokban visszataláljak önmagamhoz, újra tudjam szeretni a kosárlabdát, a többit pedig majd meglátjuk az idény vége után.”

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Hirdetés