Hirdetés
Magyarország

Laklóth Anna: élvezzük a játékot és legyünk sikeresek:

:

Hirdetés

A hétvégén elkezdődnek az amatőr bajnokság küzdelmei, ez pedig két a BEAC két csapatát is érinti, hiszen a Piros csoportban a BEAC Újbuda U23, míg a Zöld csoportban az ELTE Fortis együttese képviseli majd a klub színeit. Utóbbi csapat kispadján most debütál tétmérkőzésen a tavalyi évad után visszavonuló játékos, sportigazgató, Laklóth Anna. Őt kérdezte a várakozásairól, reményeiről az első fordulót megelőzően a klub hivatalos honlapja.

Milyen érzésekkel készülsz a vasárnapi mérkőzésre?

Rendkívül izgatott vagyok, hiszen számomra ez az újonc szezon és meglehetősen régen voltam újonc a kosárlabda pálya közelében. De a lányoktól gyakorlatilag csak pozitív visszajelzéseket kaptam, a nyári fakultatív edzések során és a felkészülés alatt is. Nagyon pozitívan álltak egymáshoz, hozzám, a munkához, így én is jó érzésekkel várom az idény kezdetét. Nyilván idő kell még az összecsiszolódáshoz, és nekem ahhoz is, hogy kialakuljon, ki is vagyok én a pálya mellett.

Mennyire nehéz ez a „játékosból edző” váltás, mennyire tudod elnyomni magadban a még ott lévő játékost?

Bevallom, néha azért nehéz. Szívem szerint egy meccsen is száz időt kérnék, megállítanám a játékot ugyanúgy, mint edzés közben, hogy elmagyarázzam a lányoknak, mit is lehetett volna az adott szituációban másként csinálni. Pénteken játszottunk a juniorok ellen egy edzőmérkőzést, ahol konkrétan beszaladtam a pályára az egyik támadásnál – azért vasárnaptól ezeket igyekszem mellőzni.

Hogy érzed, mennyire a te csapatod már ez a Fortis?

 Ebbe a csapatba nagyon sokan érkeztek, akik kiöregedtek a junior korosztályból idénre. Ők Vajda Nusi keze alatt dolgoztak az elmúlt egy-kettő-három évben, és ez tökéletesen meg is látszik rajtuk. Nekik könnyű dolguk van, és nekem is velük, hiszen Nusival nagyon hasonló a játékról alkotott képünk, gondolkodásunk, így számukra nem ismeretlen mindaz, amit várok tőlük. Most azt érzem, a legtöbb pozitívum, amit tudnak, az az előttem dolgozó edzők remek munkájának köszönhető. Én finomítani próbáltam itt-ott rajtuk, remélem, ez sikerült és a pályán is megmutatkozik majd. Nagyon vártuk már az idény kezdetét, hosszú szezonra készülünk, remélem, végig is tudjuk majd játszani a mostani helyzetben.

Készültetek kifejezetten a Törekvés SE ellen, akikkel az első fordulóban találkoztok?

 Igyekeztünk azért az edzésmunkába belecsempészni ellenfélspecifikus dolgokat. Ez most könnyebben ment, mert a Törekvés ellen két mérkőzést is játszottunk nemrég Nyíregyházán – igaz, nem ugyanazok az összetételű csapatok találkoznak egymással most, de azért a játék alapvető képe nem lesz annyira meglepő talán. Én az ellenfelek tekintetében is számítok a lányok tapasztalataira, különösen azokéra, akik tavaly is ebben a csapatban játszottak. Az amatőr bajnokságban kevés a fellelhető videós anyag, ami nyilván nehezíti az ellenfelek feltérképezését, de igyekszünk mindenkiből tisztességesen felkészülni a szezon során.

Beszéltetek a lányokkal arról, hogy mi a célotok ebben a szezonban?

 Az első edzésen, amikor találkoztunk, megkérdeztem a lányokat, egyenként, hogy kinek mi a célja. A válasz egyértelmű volt: szeretnének minél több meccset nyerni, de közben jól is szeretnék érezni magukat. Elmondtam nekik, hogy akkor fogják tudni élvezni a játékot, ha előtte megdolgoznak érte, hogy jobb játékosok legyenek. Az ő életükben az iskola, a tanulás jelenti a prioritást, emellé kell beiktatnunk az optimális terhelésüket, úgy, hogy az egyensúly ne boruljon fel. Ugyanakkor ott, ahonnan én jövök, a sikerorientáltság fontos, ezt nem tudom és nem is akarom levetkőzni. Úgyhogy én mindenképpen azért fogok dolgozni, hogy minél sikeresebbek legyünk ebben az évadban.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés