Hirdetés
USA

Las Vegas dobna mentőövet a tengerentúli profi kosárlabdának:

:

Hirdetés

Rengeteg terv látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne a tengerentúlon befejezni az NBA küzdelmeit és elkezdeni a 2020-as WNBA szezont. A New York Times olyan információkhoz jutott, mely szerint az MGM Resorts International konkrét ajánlattal kereste meg a ligákat, hogy a teljes infrastruktúráját felhasználva beindíthatnák a versenyszezont.

Las Vegasban az MGM Resorts International közel egytucat szállodát, rendezvényhelyszínt birtokol. A névtelenséget kérő források azt mondták a New York Times-nak, hogy az ajánlat szerint az MGM teljes karatén alatt álló kampuszokat vázolt fel a ligáknak Las Vegas elegáns kaszinóhotelekkel ellátott sávjában. Itt a sportolók a családjaikkal együtt élhetnének elzárva a teljes szezon alatt.

A rendezvények lebonyolításához szükséges személyzet, a média munkatársai is az elzárt részen tartózkodhatnának végig. Mindenki, aki ebben a közegben élne minden szolgáltatást igénybe vehetne. Az éttermektől, az uszodákon át még a kaszinókat is. Scott Ghertner, az MGM Resorts International szóvivője nem kommentálta az ajánlatukról szóló értesüléseket.

A New York Times úgy tudja, hogy az NBA-nak küldött ajánlat a Mandalay Bay kaszinószálloda és rendezvényközpont köré épül. Itt 4700 szállodai szoba állna rendelkezésre, ha az általuk tulajdonolt Four Seasons és a Delano hoteleket is bevonnák. Ezek között már most is létezik egy elkülönített sáv, amit csak a vendégek és az alkalmazottak használhatnak. Ez tehát lezárható lenne a sportolóknak. Nem kevesebb, mint 24 kosárlabda pálya alakítható ki a szállodák rendezvényterein. Ezek közül ötöt lehetne berendezni úgy, hogy azok televíziós közvetítésre is alkalmasak lehetnének, a másik 19 pedig ideális edzőhelyszínként funkcionálhatna.

A Mandalay Bay egyik terme tavaly a WNBA-s Las Vegas Aces otthona volt és egy másik állandó kosaras helyszínt is be tudnának vonni a nagyszabású projektbe. Ez a Thomas & Mack Center lenne, ami a University of Nevada kampuszán található és az NBA Nyári Ligájának az otthona. Az egészügyi és a biztonsági protokollokat még nem dolgozták ki az elzárt területre, de az MGM biztosítaná a teszteléshez szükséges teljes felszerelést. Az egész karatén csak folyamatos tesztelés mellett tudna működni, hogy a vírus még véletlenül se vethesse meg a lábát az elzárt közösségben a szezon ideje alatt.

Az ellenőrizhetőségen túl az azonos helyszín mellett szól, hogy az Egyesült Államokban eltérőek államonként a korlátozó intézkedések. Emiatt a csapatok utaztatása és a mérkőzések lebonyolítása is nehezen megoldható. Las Vegasnak is fontos lenne egy ilyen projekt. A legutolsó adatok szerint 25%-ra nőtt a munkanélküliség a vendéglátás leállása miatt és ezzel beindítható lehetne a gazdaság.

 

Hirdetés