Hirdetés
Archivum

Las Vegasban lesz az USA 3×3-as bajnoksága, nagyobb figyelmet szeretnének:

:

Hirdetés

Az USA Basketball a hivatalos honlapján tette közzé, hogy 2019. május 3-án és 4-én Las Vegas ad otthont az Egyesült Államok 3×3-as országos bajnokságnak.

Fotó: USA.Basketball

Fotó: USA.Basketball

Az Egyesült Államokban 2012 óta rendez az USA Basketball 3×3-as országos bajnokságot, de a rendezvényben idén szeretnének szintet lépni. Így esett a választás a Downtown Las Vegas Events Centerre, melyrõl a lap alján láthatunk képet is. A cél az, hogy nagyobb figyelmet kapjon a kétnapos esemény.

“Nagy lépés ez az USA Basketball 3×3-as programjának életében. A nõi és a férfi versenyek színvonala a 2012-es indulás óta folyamatosan nõtt. Elérkezettnek láttuk az idõt, hogy az eseményt egy sokkal nagyobb porondon is megmutassuk. Az USA Basketball már több sikeres rendezvényt tartott Las Vegasban, ezért esett a választásunk erre a helyszínre.” -  nyilatkozta Jim Tooley, USA Basketball fõtitkára.

A nõi szakágat tekintve 20 csapat számára rendeznek bajnokságot, melynek mezõnyét a selejtezõk eredményei, illetve meghívásos alapon állítják össze. A hétvége egyben hivatalos válogatott program is lesz, hiszen a szakvezetõk folyamatosan figyelik a meccseket. Az USA Basketball közleménye úgy fogalmaz, hogy minden résztvevõt számításba vesznek a világbajnokságra nevezett együttes kialakításakor.

Fotó: reviewjournal.com

Fotó: reviewjournal.com

Hirdetés