Hirdetés
USA

Las Vegasban szerepelnek Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban Hálaadás Napja van, amit ünnepi hosszú hétvége követ több államban. Ilyenkor felpörög a kosárszezon is, miután komoly hagyománya van a nagy figyelmet élvező sporteseményeknek ezekben a napokban. Az Ohio State Juhász Dorkával a soraiban Las Vegasban szerepel.

A South Point Thanksgiving Shootout tornán az Ohio State ellenfele a South Dakota lesz, majd egy nappal később a Northern Iowa ellen mérkőznek Juhász Dorkáék. A közeledő konferencia-küzdelmek előtt komoly erőfelmérőnek ígérkezik mindkét találkozó két minőségi szakmai program csapata ellen. Az Ohio State 2015 után másodszor szerepel ezen a tornán.

Nézzük meg egy kicsit közelebbről is az ellenfeleket. A South Dakota februárban bekerült a top25-be két hétre és ott voltak az országos 64-es főtáblán is. Idén öt győzelem és egy vereség a mérlegük. Az Ohio State beharangozója a Missouri és a Green Bay elleni sikereket emeli ki külön is, de ehhez érdemes hozzátenni a tavalyi évhez képest megfiatalodott keretükkel megszorongatták az országosan 22. helyen jegyzett Missouri State alakulatát. A Northern Iowa veretlenül érkezik a tornára. Egy kezelhető programot kötöttek le novemberre, amely lehetőséget kínált számukra az építkezésre. Az eddigi legkomolyabb erőfelmérőjük a Missouri elleni 5 pontos győzelem volt.

Az Ohio State csapatát nagy terjedelemben követjük. Itthon is többen nézték élőben a UConn elleni meccset. Mindig egy kivételes élmény Geno Auriemma csapata ellen pályára lépni. Ez még akkor is igaz, ha talán most nem annyira dominánsak, mint korábban. Az utolsó percekig sikerült nyílttá tenni a csatát. Komoly szintet hozott az Ohio State és jó volt látni a szervezett játékukat. Kicsit megtréfált minket a lefagyó online statisztika, de a 73-62-es vereség alkalmával a kisebb sérülés után visszatérő Juhász Dorka egészen pontosan 31 és fél percet töltött a pályán: 8 pontot, illetve 11 lepattanót jegyzett. A szezon átlaga a magyar tehetségnek még mindig dupla-dupla (11.3 pont, 10.8 lepattanó).

Galéria: indulás előtt az Ohio State

Fotó: Ohio State WBB

Hirdetés