Hirdetés
Archivum

Las Vegasban zárul a WNBA nyitó hétvégéje:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét vette a WNBA 2019-es szezonja. A nyitó hétvége utolsó felvonásán – magyar idõ szerint – vasárnapról hétfõre virradóra hajnali 2 órától a Las Vegas Aces fogadja a Los Angeles Sparks gárdáját.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A TALÁLKOZÓ ÉLÕKÉPES KÖZVETÍTÉSE ITT LÁTHATÓ

Már csak két csapatot nem láthattunk a WNBA 2019-es mezõnyébõl tétmeccsen. Õk a Las Vegas Aces és a Los Angeles Sparks. Éppen az a két alakulat, amely a legnagyobb médiafigyelmet élvezte a holtszezonban. A Sparks-ról ez hagyományosan elmondható, melyet tovább erõsített Chiney Ogwumike szerzõdtetése és Derek Fisher érkezése vezetõedzõnek. Az Aces esetében pedig Liz Cambage megszerzése mindent vitt, de pikáns, hogy az elmúlt három évben elsõ helyen választhattak a Draft-on. Magyarul, az elmúlt év három legígéretesebb fiatalja szerepel náluk.

A két csapat összecsapása az elõbbiekben vázoltak ismeretében igencsak pikánsnak ígérkezik. Ez még akkor is igaz, ha Liz Cambage várhatóan nem fog vasárnap pályára lépni. Az Aces a kommunikációjában a második játékhétre teszi ennek lehetõségét. Ahogy a Sparks-nál még hetekig nem számíthatnak Candace Parker szolgálataira. Ettõl függetlenül Las Vegasban azt figyelhetjük, hogy a Draft elsõ helyérõl megszerzett Jackie Young miként épült be és hogyan kezdõdik a profi karrierje. Látva Teaira McCowan vagy éppen Napheesa Collier debütálását, egy brutálisan erõs és a ligának új impulzusokat adni képes elsõéves generáció érkezett. A Sparks-nál pedig ismét egymás mellett láthatjuk az Ogwumike-testvérpárt.

A Los Angeles-i oldalon talán több a kérdõjel. Náluk óriási feladat kezelni, hogy a külsõ sor Alana Beard és Chelsea Gray mellett súlytalannak tûnik. A keretük, szerkezetük – sok szakíró szerint talán túlzottan is – elmozdult a belsõ sor irányába. Nincs könnyû helyzetben Derek Fisher új vezetõedzõ sem, hiszen a liga egyik legrutinosabb szakembere Bill Laimbeer ellen vonulhat elsõ tétmeccsén csatába. Mondani sem kell, ha a sokat bírált egykori LA Lakers-irányító beragad a rajtnál, hamar meginoghat a helye. Laimbeer a debütálásuk felvezetéseként is bizonyította, hogy mennyire tapasztalt és jó pedagógus:

“Még nem nyertünk semmit. Magunkkal kell foglalkozni, nem a riválisokkal. Meg kell tanulnunk nyerni. Mindenki azt mondja, hogy mi leszünk a bajnokok. Ez egy fiatal csapat, én még azt mondom ennek fényében, hogy ettõl a céltól két-három évre lehetünk. Nem nyertünk semmit. Pár éve még mi voltunk a liga legrosszabb csapata. Megtörtént már az áttörés éve? Nem. Még csak elkezdtünk növekedni, de ezt kell folytatni elõször.” – nyilatkozta Bill Laimbeer utalva arra, hogy a WNBA GM-szavazásán a többség az Aces-t nevezte meg a bajnoki legnagyobb várományosának.

Hirdetés