Hirdetés
Archivum

Lassan a brazilok is megkezdik a felkészülést:

:

Hirdetés

Az elmúlt világbajnokság negyedik helyezettje Brazília is megkezdte a felkészülést a 2010-es seregszemlére.  A brazilok spanyol szakmai stábja az elmúlt héten Rio De Janeiro-ban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót.

Az 1994-es világbajnoknál a múlt és a jövõ keveredik a keretben. Olyan nagy klasszisok, mint Alessandra Oliveira, Helen Luz, Erika dos Santos vagy éppen Iziane Castro Marques mellett a 18 esztendõs Damiris Amaral és a 17 éves Tassia Carcavalli is helyet kapott a csapatban.

Az elõzetes tervek szerint július elsõ hetében kezdik meg a felkészülést a brazilok.  Mozgalmas hónapok várnak a legjobb dél-amerikai nemzeti csapatra. Augusztus 8. és 14. között részt vesznek a Dél-Amerika Bajnokságon, majd ezt követõen egy Super Four Electrobras névre hallgató négyes tornát is rendeznek, ahol Argentína, Kuba és Lengyelország lesz az ellenfelük.

Emellett Európába is átruccan Carlos Colinas együttese, július végén Szlovákiában lépnek pályára, majd a hírek szerint Magyarországon is megmutatják magukat. Brazília felkészülése szeptember közepén egy franciaországi tornán zárul.

Brazília bõ kerete: Alessandra Oliveira, Érika Souza, Nádia Colhado, Damiris Amaral, Kelly Santos, Jucimara Dantas (Mamá), Franciele Nascimento, Fernanda Beling, Sílvia Gustavo, Iziane Marques, Micaela Jacintho, Karen Gustavo, Helen Luz, Tássia Carcavalli, Cristina Carvalho, Palmira Marçal, Adrianinha Pinto, Natália Burian.

A hivatalos sajtóközlemény angol nyelven elérhetõ ITT

Hirdetés