Hirdetés
Archivum

Lassan teljes a Castors Braine kerete:

:

Hirdetés

A következõ évadra is Euroligával számoló belga bajnok Castors Braine az elmúlt idõszakban több új szerzeményt mutatott be. Lassan teljes a keretük.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a csapat új vezetõedzõje a francia Frédéric Dusart lesz. A kiváló szakember ezt megelõzõen a Villeneuve d’Ascq együttesét irányította hét éven át. Az elmúlt szezon keretébõl hosszabbított Celeste Trahan-Davis, Olesia Malashenko, Manon Gzresinski, Mariona Ortiz és Maxuella Lisowa. Az elsõ új érkezõt a Nantes ponterõs amerikai légiósa, a kettes poszton bevethetõ 30 éves, 175 cm magas Shaqwedia Wallace adta.

A további új érkezõik sorát az egykoron hazánkban is megforduló litván magas játékos Egle Siksniute nyitotta. Utána a Lengyelországban extrát játszó Kourtney Treffers szerzõdtetése is hivatalossá vált, majd jött a ponterõs kongói irányító Melissa Diawakana bejelentése. Pénteken délután hivatalossá vált, hogy Chantelle Handy is a csapatukat erõsíti a következõ szezonban. A brit válogatott klasszis szintén megfordult korábban hazánkban, legutóbb Olaszországban légióskodott.

A játékoskeretük kialakításánál Frédéric Dusart vezetõedzõ már április végén kijelentette, hogy a célja egy – nemzetközi és hazai teljesítményben egyaránt – kiegyensúlyozottabb gárda kialakítása. Összesen 10 profi játékos és 4-5 feltörekvõ, fiatal belga tehetség alkotja majd a bõ keretet.

Hirdetés