Hirdetés
Archivum

Lassan teljessé válnak a WNBA csapatok keretei:

:

Hirdetés

Azzal, hogy lezárultak múlt héten a török bajnoki küzdelmek, lassan, de biztosan teljessé válnak az Európából hazatérõ játékosokkal a WNBA csapatok keretei. Körkép.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy Las Vegasba megérkezett Kayla McBride és Kelsey Plum. Õk csapatuk vasárnapi mérkõzésén már pályára is léptek. Ez volt az Aces hazai debütálása, a szakmai stábjuk mindenképpen szerette volna a teljes keretet megmutatni a szurkolóknak. Ennek megfelelõen egy kicsit kevesebb pihenõt kaptak, mint a többi csapat Európában szereplõ játékosa. Az érkezésükkel Raigyne Louis és Shoni Schimmel már nem tagja az Aces gárdájának.

A Chicago Sky is két játékost várt Európából Courtney Vandersloot és Astou Ndour személyében. Mindketten csatlakoztak a társaikhoz, ami azt is jelenti, hogy Adut Bulgak és Chelsea Hopkins kikerült a Sky keretébõl. A chicagói együttes számára a sûrû szezonkezdet után volt egy kis pihenõ, így pénteken este lépnek pályára legközelebb. Ekkor a Connecticut Sun-t fogadják, ami komoly erõpróbának ígérkezik.

A Los Angeles Sparks-nál Karlie Samuelson szolgálatait köszönték meg, miután a lezárult európai szezonban a Yakin Dogu-t erõsítõ Jantel Lavender csatlakozott a keretükhöz. A Sparks felállása is szinte teljesnek tekinthetõ, õk már csak Maria Vadeeva érkezésére várnak.

A New York Liberty-nél Mercedes Russell-tõl vált meg a szakvezetés. Befutott ugyanis Kia Vaughn, aki éjszaka a Dallas Wigns legyõzése alkalmával 13 percre pályára lépett. Mercedes Russell nem maradt sokáig csapat nélkül, Teana Muldrow helyére került a Seattle Storm-nál. Szükség van centerre a Storm-nak, hiszen Crystal Langhorne sérülése miatt magas posztokon jelentõsen csökkentek a variációs lehetõségeik.

A Phoenix Mercury-nál Angel Robinson érkezése teszi teljessé a keretet. A Salamanca sztárja egy kisebb pihenõt kapott az elmúlt hetekben, ez idõ alatt Imani Wright helyettesítette. Ezzel együtt Wright szolgálatait megköszönte a klub.

A címvédõ Minnesota Lynx-hez kapcsolódó hír, hogy az elõszezonban összeszedett sérülése után ismét bevethetõ Lynetta Kizer.

Hirdetés