Hirdetés
Archivum

Latasha Byears Bulgáriában fejezheti be pályafutását:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy a 2001/2002-es szezon elején Pécsrõl is botrányos körülmények között távozó Latasha Byears januártól a bolgár Beroe 2007 csapatában pattogtat. A pályán kívüli botrányairól ismert, egyébként kiváló képességû kosaras 36 esztendõsen pályafutása utolsó európai kalandjára készülhet.

Byears az Egyesült Államokban a WNBA-ben a Sacramento Monarchs, a Los Angeles Sparks, a Washington Mystics és Houston Comets együtteseit erõsítette, míg Európában a rövid pécsi kitérõ mellett Törökországban, Oroszországban, Lengyelországban és Bulgáriában is pattogtatott. Kalandjai alatt kivétel nélkül minden állomáshelyén megkeserítette a sportvezetõk életét. A baranyai megyeszékhelyen például üres whiskys üvegek és szivarral kiégetett szõnyeg maradt utána, de a tengerentúli csapatváltásai hátterében is személyi konfliktusok, botrányok álltak.

Az elképesztõ fizikai adottságokkal rendelkezõ játékos Bulgáriában ünnepelt sztár lett. A CSZKA Szófia együttesével bajnokságot és kupát is nyert, míg a Beroe 2007 színeiben idén tavasszal 19.1 pontot és 8.5 lepattanót átlagolt 23 találkozón.

Hirdetés