Hirdetés
Archivum

Latoya Williams a PEAC-Pécs új centere:

:

Hirdetés

Latoya Williams személyében amerikai centert igazolt a PEAC-PÉCS csapata, aki a legutóbbi szezonját az EuroLigás Novi Zágrábban töltötte, mellyel horvát bajnok is lett.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

A 190 cm magas, 26 éves, ötös posztú játékos az EuroLigában 12,3 pontos és 7,1-es lepattanós átlagot ért el, a horvát bajnokságban pedig 16,8 pontja, és 5,8 lepattanója volt.

A fiatal, de már kellõ tapasztalatokkal bíró Latoya Williams legutóbbi idényét a horvát bajnoki címet elsõ alkalommal kivívó Novi Zagreb színeiben játszotta végig. A bajnoki fináléban 1-2-rõl fordítottak a Gospic ellen úgy, hogy a negyedik – egyik legfontosabb meccsükön Williams 40 perc alatt 33 pontot és 13 lepattanót szerzett, hogy aztán az aranycsatában 21 ponttal terhelje meg a Gospic kosarát. A zágrábi szezonja elõtt 2011-ben a Partizannal lett szerb bajnok, de megfordult görög, lengyel és izraeli kluboknál is, és több neves WNBA klub táborában is részt vett.

Mészáros Zalán: „ A tengeren túli középjátékossal teljessé vált a PEAC-PÉCS kerete, vele és a korábban bejelentett játékosokkal, 14 fõs kontingenssel fogunk nekivágni az idénynek. Olyan centert kerestünk, aki védekezésben és támadásban is uralni tudja a palánk alatti területet, leköti az ellenfél védekezésének egy részét, és meghatározó ember, vezér tud lenni a csapatunkban magas posztokon. Fontos volt számunkra, hogy a fiatalok is tanulni tudjanak tõle, és mivel meglátásunk szerint Latoya Williams ilyen, emiatt úgy érzem, jó döntést hoztunk. Latoya Williams augusztus végén érkezik Pécsre, és szeptember elejétõl kapcsolódik be a közös munkába, szerzõdése pedig az idény végéig szól. Williams leigazolása mellett szólt, hogy jól ismerik egymást frissen szerzõdtetett jamaikai irányítónkkal, Maurita Reid-del, akivel az elõzõ évadban már kis híján egy klubban pattogtattak. Ez most megvalósulhat a PEAC-PÉCS-ben, kettõjük játékkapcsolata erõssége lehet együttesünknek.”

Hirdetés