Hirdetés
Archivum

Lattes Montpellier – Bourges döntõ lesz Franciaországban:

:

Hirdetés

Pénteken este rendezték a francia élvonal elõdöntõinek második mérkõzéseit. A Lattes Montpellier és a Bourges is megszerezte a második gyõzelmet, így ezen két gárda mérkõzik a fináléban.

Szerdán a Bourges és a Lattes Montpellier is idegenben szerzett elõnyt, ennek megfelelõen hazai pályán már a továbbjutásért léptek pályára. A Bourges 62-45-re verte a Villeneuve d’Ascq gárdáját és ezzel 2-0-ra nyerte az elõdöntõ párharcot. A mérkõzés az elsõ félidõben kifejezetten éles, kiegyenlített küzdelmet hozott. A félidõben 28-23-as elõnyben volt a Villeneuve d’Ascq. A harmadik negyedet azonban 12-0-val indította a Bourges és ezzel 35-28-ra fordítottak. Innentõl kezdve a hazaiak akarata érvényesült, nem sokat kellett várni és a 10 pontot is elérte a különbség. A záró szakasznak 48-38-ról vágtak neki a csapatok és itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Salagnac 15 ponttal lett a gyõztes csapat legeredményesebbje.

A Lattes Montpellier 60-41-re múlta felül a Charleville-Mézières-t és ezzel szintén 2-0-val lezárta az elõdöntõt. Az elsõ meccshez hasonlóan ezúttal is magabiztosan érvényesítette fölényét a Montpellier. A félidõben már 30-22-re vezettek, a harmadik negyedben pedig stabilan 10 egység felett állandósult a differencia. A záró szakasznak 47-30-ról vágtak neki a csapatok és végül 60-41-es hazai gyõzelem született. A Montpellier legeredményesebbje a 14 pontos Valeri Ayayi lett.

A bajnoki döntõ párharc május 11-én veszi kezdetét a Bourges otthonában. A 1-2-es rendszerben zajló finálé második és szükség esetén harmadik felvonásának házigazdája az alapszakaszgyõztes Lattes Montpellier lesz.

Eredmények

Lattes Montpellier – Charleville-Mézières 60-41
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Lattes Montpellier javára.

Bourges – Villeneuve d’Ascq 62-45
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Bourges javára.

Hirdetés