Hirdetés
Archivum

Lattes Montpellier ellen zárja idei Európa Kupa szereplését a Cegléd:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd csütörtökön 18 óra 30 perctõl a Lattes Montpellier-t látja vendégül az Európa Kupa 6. fordulójában. A még nyeretlen ceglédi együttesnek a továbbjutásra már nincs esélye, de a téli szünetig hátralévõ meccsekre minõségi rivális ellen hangolhat.

A ceglédi gárda úgy érkezik az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójához, hogy idén még nem nyert meccset a sorozatban. Ahogy azt többször kiemeltük, brutálisan nehéz csoportba került a CEKK. Két francia élcsapat és a német bajnoki címvédõ ellen még lényegesen jobb formát mutatva is bravúr lett volna a továbbjutás kivívása. Arra viszont mindenképpen jók ezek a találkozók, hogy minõségi riválisok ellen lehet építkezni. Egy héttel ezelõtt a francia listavezetõ Lyon ellen is láthattunk kifejezetten jó szakaszokat és az I-csoportot veretlenül vezetõ rivális ellen is hasonlóra készülhet a Cegléd. Önbizalom-növelõ fontos sikerbõl fordul erre a meccsre a magyar csapat. A CEKK az MTK gárdáját 78-68-ra múlta felül vasárnap és ezzel megszerezte második bajnoki sikerét. A gyõzelem alapját az adta, hogy Dongue és Hamilton-Carter mellett Gorjanácz Ágnes is elõlépett vezérré, miután 15 pontot ért el. A második félidõre minimalizálta eladott labdái számát Peter Jankovic együttese. A megnyert lepattanócsata és a 23 gólpassz pedig azt mutatja, hogy csapatszinten is mutatkozik elõrelépés.

A Lattes Montpellier otthonában az õszi mérkõzés nagyon nem sikerült. A 92-50-es vereség alkalmával percek alatt 23-2-re lépett el a francia gárda. Az nem lehet kérdés, hogy hazai pályán jobb kezdésre lesz szükség, Múlt héten a Lyon ellen az elsõ 15 perc extra volt, 4-5 pontra sikerült többször felzárkózni. Kulcsfontosságú volt a múlt heti tisztes helytállás alkalmával, hogy jöttek a triplák, szám szerint 8 talált utat a gyûrûbe. A mezõnymutató pedig végig 50% környékén alakult. Ilyen kaliberû riválisok ellen sebességben, magas posztokon a jelenlegi CEKK nem tudja felvenni a versenyt. Ha azonban megmarad a higgadtság és így az eladott labdákat 20 alatt sikerül tartani, miközben a dobóforma kitart, akkor lehet esély szorosabb eredményre. Tét nélkül nehéz motivációt találni. A kisebb téli szünetig ugyanakkor a Cegléd két hazai élcsapattal találkozik a bajnokságban, ez a Szekszárd és a DVTK. Ezen összecsapásokra való felkészülésre pedig jó lehetõséget kínál a minõségi ellenfél. A francia csapatból Sami Whitcomb játékát kell kiemelni. A friss WNBA-bajnok klasszis az ausztrálok honosítottja volt a Világbajnokságon, ahol így ezüstérmet szerzett. Az EK-ban 18.4 pont, 5.2 lepattanó átlaggal vezeti csapatát. Ugyanígy nagy élmény lehet majd figyelni a francia válogatottból ismert Endy Miyem vagy éppen Helena Ciak játékát.

Hirdetés