Hirdetés
Archivum

Látványos mérkõzés, Erica Wheeler MVP címe:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték a WNBA 2019-es All-Star gáláját Las Vegasban. Kifejezetten közönségszórakoztató összecsapást láthattunk, melynek végén A’ja Wilson csapata 129-126-ra legyõzte Elena Delle Doone együttesét.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Szerencsére jól sikerült a szurkolók mozgósítása, így a Mandalay Bay Events Center lelátója megtelt. Általában ilyenkor az eredmény alakulása másodlagos, de érdemes rögzíteni, hogy a végül 25 ponttal záró és MVP-nek megválasztott Erica Wheeler elsõ hat triplakísérlete sikeres lett. Ezzel pedig a félidõben 77-63-ra ment Wilson csapata. DeWanna Bonner villanásaival Delle Donne együttese három pontra felzárkózott a harmadik szakaszban. A játékrészt azonban egy dudaszós Wheeler tripla zárta.

A záró szakaszban pontgazdag játék mellett õrizte elõnyét Wilson együttese és így megnyerte a mérkõzést. Erica Wheeler MVP címe azért különleges, mert az elsõ All-Star MVP lett, aki nem Draft útján került a ligába. A játákosbörzén ugyanis egykoron a csapatok nem láttak benne fantáziát. A gyõzte Wilson együttesében Wheeler mellett Allie Quigley 14 ponttal zárt. Elena Delle Donne csapatában Nneka Ogwumike 22 ponttal lett a legeredményesebb.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A 129-126-os eredmény azt jelenti, hogy a csapatok összesen 255 pontot értek el, ami rekord a WNBA All-Star gálák történetében. Összességében is azt lehet mondani, hogy mindent megtettek a résztvevõk a közönség kiszolgálása érdekében. Brittney Griner három zsákolása, köztük amikor Liz Cambage-t ugorta át, sokáig emlékezetes marad. Sokáig fogjuk emlegetni a bemutatást is, melyre a Cirque du Soleil mûvészei készítettek egy látványos koreográfiát.

A WNBA két kísérleti szabályt próbált ki. Az egyik 20 másodperces támadóidõ volt, amibõl sokat nem tapasztaltunk meg. Ugyanis lényegesen rövidebb támadásokat vezettek a csapatok. A másik pedig a cserelehetõséget érintette. Minden csapatnak negyedenként egy-egy olyan cserelehetõsége volt, amikor éppen zajló támadás közben változtathattak.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Természetesen a lelátó tele volt hírességekkel. Az NBA sztárjai közül többek között Kobe Bryant vagy Chris Paul tûnt fel az elsõ sorokban. Sue Bird a világbajnok labdarúgó párja Megan Rapinoe társaságában követte a meccset. Összességében elmondható, hogy kiváló gálát láthattunk. Túlzás nélkül a legjobbat a WNBA történetében. Végre nem csak udvariasságból kell leírni, hogy jól szolgálta a sportág népszerûsítését. Akár a játék minõsége, akár a körítés extrának bizonyult. Azt lehetett látni az arcokon, hogy mindenki élvezi, amit csinál. Ennél nincs fontosabb…

Fotó: WNBA Fotó: WNBA

Hirdetés