Hirdetés
Archivum

Lauren Jackson bejelentette visszavonulását:

:

Hirdetés

Csütörtökön sajtótájékoztatón bejelentette visszavonulását az ausztrál válogatott klasszis centere Lauren Jackson.


A 34 éves klasszis hosszú ideje térdsérüléssel bajlódik. Még két éve Kínában kezdett rakoncátlankodni a térde, amit azóta többször mûtöttek. Jackson még az idei ausztrál szezonban is megpróbálkozott a visszatéréssel, de Canberrában mindössze öt mérkõzésen tudott pályára lépni és ismét megsérült a mûtött térde. A hét elején az ausztrál válogatott edzõtáborának kezdetén vizsgálta meg a csapatorvos és miután nem mutatkozott reális esély arra, hogy Rióban pályára léphetne az Olimpián, Jackson a visszavonulás mellett döntött.

„Felfoghatatlan ott visszavonulni, ahol ez az egész elkezdõdött 19 évvel ezelõtt. Ma hivatalosan is bejelentem visszavonulásomat életem szerelmétõl, a kosárlabdától. ” – ezekkel a szavakkal vezette fel a rövid bejelentését Jackson a canberrai Australian Institute of Sport székházában tartott sajtótájékoztatón.

A kiváló center 2006-ban világbajnoki aranyérmet nyert az ausztrál válogatottal. Háromszoros (2000, 2004, 2008) olimpiai ezüstérmes, míg 2012-ben bronzérmet nyert Londonban hazája válogatottjával. Ekkor a megnyitón Ausztrália zászlaját is vihette. Jackson a Seattle Storm együttesével kétszeres WNBA-bajnok. A tengerentúli profi ligában háromszor választották MVP-nek és nyolcszor szerepelt All-Star gálán. Európában pedig háromszor nyert Euroligát és volt az Euroliga Final Four MVP-je is.

Hirdetés