Hirdetés
Archivum

Lauren Jackson lett a WNBA döntõ MVP-je!:

:

Hirdetés

Fantasztikus hónapokat él át Lauren Jackson. A Seattle Storm ausztrál centerét az alapszakasz MVP cím után a 2010-es WNBA nagydöntõ legértékesebb játékosának is megválasztották.

Lauren Jackson kivételes szezont produkált, 20.5 pont, 8.3 lepattanó került a neve mellé átlagban és a büntetõket 91%-al értékesítette. Az ausztrál klasszis remeklésében közrejátszott, hogy idén egy sérülésmentes szezont tudhat a háta mögött, ráadásul Európában sem méretette meg magát a tavasz folyamán.


„Nem mondanám, hogy ez volt pályafutásom legjobb szezonja. A társaim és a csapat körül dolgozó emberek megfeszített munkája is kellett ehhez az egyéni elismeréshez. A pályafutásom során talán most játszottam a legjobb közegben és nem volt még egy évad az életemben, melyet ilyen jó állapotban fejeztem volna be. Akár már holnap szó nélkül újrakezdeném a szezont”
– mondta Jackson a mérkõzés utáni sajtótájékoztatón.

Lauren Jackson a negyedik játékos a WNBA történetében, akit egy szezonban az alapszakasz és a döntõ legértékesebb játékosának is megválasztottak. Korábban Cynthia Cooper (1997, 1998), Lisa Leslie (2001) és Diana Taurasi (2009) mondhatta el ezt magáról.


VIDEÓ

Hirdetés