Hirdetés
Archivum

Lauren Jackson lett az MVP!:

:

Hirdetés

Nagy fölénnyel Lauren Jacksont választották a 2010-es WNBA szezon legértékesebb játékosának (MVP). A 10. tengerentúli profi évadját taposó klasszis az idén 20.5 pontot, 8.3 lepattanót átlagolt meccsenként és 91%-os hatékonysággal értékesítette a büntetõket. Jackson pályafutása során 2001 és 2003 után harmadik alkalommal kapta meg a legrangosabb egyéni elismerést a WNBA-ben.
 

Már-már egyhangúan választották meg a szakírók a 29 éves 196 cm magas játékost a liga legjobbjának, a 39 újságíróból ugyanis 22-en a Seattle Storm ausztrál centerét nevezték meg elsõ helyen amikor leadták a szavazataikat. Jackson felfoghatatlan szezont fut a világ talán legszebben játszó nõi kosárlabdacsapatában, egydülálló módon idén májusban, júniusban és a júliusban is a hónap játékosának választották.
 

A számadatok nem is mutatják azt, hogy milyen játékkal vezette a Storm hölgykoszorúját 28/6-os mérlegig az alapszakaszban, miközben a seattlei csarnokukat egyetlen együttes sem tudta bevenni. Lauren Jackson igazi vezérnek bizonyult a nyár folyamán, tartást adott a csapatának a nehéz idõkben és felvállalta a sorsdöntõ szituációk megoldását is. Kétségtelen, hogy ausztrál center mutatta a legjobb formát a meghatározó játékosok közül.
 

Jackson 656 pontot termelt a 34 mérkõzéses alapszakaszban és mindössze egy találkozón nem jutott 10 pont fölé. Az ausztrál csillag leszedett emellett 264 lepattanót, melybõl 175 védõ lepattanó volt, kiosztott 38 gólpasszt, 38 blokkot és 30 labdát is szerzett, miközben 476 mezõnykísérletébõl 220-at értékesített is.

Az MVP címért tartó versenyfutásban a második helyet Tamika Catchings, a harmadikat Cappie Pondexter szerezte meg.

Hirdetés