Hirdetés
Nagyvilág

Lauren Jackson, Tamika Catchings és Swin Cash nyert felvételt a női kosárlabda Hírességek Csarnokába:

:

Hirdetés

A női kosárlabda Hírességek Csarnokába (Women’s Basketball Hall of Fame) június 13-án hét új tagot vesznek fel. A sportág újabb meghatározó egyéniségei kapják meg az elismerést.

2020-ban Lauren Jackson, Tamika Catchings és Swin Cash, Debbie Brock, Carol Callan, Sue Donohoe és Carol Stiff nyer felvételt a Hírességek Csarnokába.

Nézzük röviden a díjazottak eredményeit. Lauren Jackson az ausztrál női kosárlabda ikonikus alakja, aki a WNBA-ben három alkalommal (2003, 2007, 2010) volt MVP az alapszakaszban. 2004-ben és 2010-ben bajnok lett a Seattle Storm gárdájával. Négyszeres olimpiai érmes, háromszor ezüst, egyszer bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon. Tamika Catchings négyszeres olimpiai bajnok, 2011-ben volt MVP a WNBA-ben és 2012-ben bajnoki címre vezette az Indiana Fever-t.

Swin Cash kétszeres olimpiai bajnok, még detroit-i színekben kétszer ért fel a csúcsra a WNBA-ben és a UConn csapatával két egyetemi bajnoki címe is van. Debbie Brock neve talán kevesebbeknek ismerős, de még az első komolyabb tengerentúli női kosárlabda bajnokság, az Association of Intercollegiate Athletics for Women (AIAW) meghatározó szakvezetője volt. A Delta State gárdáját a 70-es években három bajnoki címre vezette.

Carol Callan, Sue Donohoe és Carol Stiff személyében három olyan vezető beosztású személyt is díjaznak, akik munkájukkal sokat tesznek a női kosárlabdáért. Carol Callan 1996 óta az amerikai felnőtt női válogatott csapatvezetője. Hat olimpiai aranyéremben segédkezett. Donohoe az NCAA Divízió I-es női kosárlabdáért felelős igazgatója volt 2003 és 2012 között. Stiff pedig az ESPN alelnöke, aki többek között programming és sportjog beszerzés területéért felel. Sokat tett a sportág médiareprezentációjának javításáért.

Fotó: WNBL

Hirdetés