Hirdetés
Archivum

Lauren Jackson vezetõ lett az ausztrál szövetségnél:

:

Hirdetés

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség kedden sajtótájékoztatót tartott melyen bejelentették, hogy a nõi szakág vezetõje Lauren Jackson lesz.

Fotó: Basketball Australia

Lauren Jackson döntéshozó vezetõként a “Head of Women in Basketball” pozíciót fogja betölteni Ausztráliában. A munkáját elsõ számú tanácsadóként pedig egy a nõi kosárlabdában évtizedek óta több területen dolgozó ismert jogász Tal Karp segíti. A világklasszis center feladata sokrétûnek ígérkezik. A szakmai döntéshozatal mellett a helyi liga a WNBL operatív irányítójaként promóciós, marketing területen is döntéseket kell majd hoznia a partnerekkel való kapcsolattartás mellett.

Jackson és Tarp ezen felül megbízást kapott arra, hogy a nõi kosárlabdát és egyáltalán az ausztrál nõi sportot érintõ teljesen stratégia tervet dolgozzon ki. “A Basketball Australia elõtt óriási lehetõség áll, hogy vezetõ szereplõ legyen a nõi sportban Ausztráliában. Lauren és Tal egy olyan stratégián fog dolgozni, ami az alapoktól egészen a tömegsporton át, a versenyzõ ligákig, szakmán, adminisztráción, játékvezetésen keresztül tartós fejlõdést biztosíthat.” – mondta Jerril Rechter az ausztrál szövetség fõtitkára.

Hirdetés