Hirdetés
Nagyvilág

Lauren Jackson visszatér:

:

Fotó: Albury Wodonga Bandits

Hirdetés

Lauren Jackson egy sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy visszatér a pályára. A szülővárosa klubjában, a második számú ausztrál versenysorozatban, az NBL1 keleti csoportjában szereplő Albury Wodonga Bandits színeiben láthatjuk majd.

Lauren Jackson hat évvel ezelőtt, 2016-ban még a riói olimpiát megelőzően vonult vissza sorozatos sérülései miatt. A bejelentés idejében már közel két éve nem tudott huzamosabb ideig játszani. Azt követően fiúgyermeknek adott életet, de eközben számtalan egészségügyi problémával kellett megküzdenie. A sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy jelenleg teljesen egészséges, jól érzi magát, 17 kilót fogyott az elmúlt időszakban.

“Amikor az Egyesült Államokban vagy Európában szerepeltem, beteljesítve az álmaimat, volt idő, amikor azt kívántam bárcsak Albury-ban játszhatnék. Valamennyire ez most “egy álom vált valóra” helyzet számomra” – mondta a sajtótájékoztatón a csúcséveiben generációja legjobb centerének számító játékos. Jackson az elmúlt években sem szakadt el sportágtól. Az ausztrál profi liga (WNBL) egyik vezetőjeként dolgozik és az ausztrál szövetségben a női szakág fejlesztésért is felel.

Napjaink legjobb ausztrál centere Liz Cambage a tokiói olimpia előtt került ki a válogatottból, így rögtön felmerült, hogy Lauren Jackson pótolhatná őt a szeptemberi hazai rendezésű világbajnokságon. Érdekesség, hogy a Sydney-ben megrendezésre kerülő seregszemlének Lauren Jackson az egyik nagykövete.

“Gyakorlatilag nyolc éve nem játszottam és most sem léptem pályára még egyetlen meccsen sem, így nem tudom, hogy mire számítsak.  Néhány hónap az NBL1-ben ki tudja, hogy mit hoz, hogy fogom érezni magam, hogy tudok majd teljesíteni. Ez teljesen ismeretlen terep.” – fogalmazott diplomatikusan a válogatottságot firtató kérdésekre Lauren Jackson.

A sajtótájékoztató teljes felvétele:

Hirdetés