Hirdetés
Magyarország

Lauren Manis érkezik a TFSE-MTK csapatához:

:

Hirdetés

A TFSE-MTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Laura Manis-t. Az amerikai erőcsatár az elmúlt évadban hét mérkőzésen ceglédi színekben már szerepelt hazánkban.

A TFSE-MTK közleménye emlékeztet arra, hogy Khaalia Hillsman távozásával űr keletkezett center poszton a csapatban. A stáb az idény előtt úgy határozott, hogy két főben maximalizálja a légiósok számát. Jelenleg Ty Marshall-t tudhatja kötelékében a fővárosi együttes, aki 2-3-as poszton mozog, 12 pont és 6 lepattanó körül átlagol meccsenként.

Lauren Manis november 20-án érkezett a klubhoz. Az amerikai erőcsatár a vonalon kívül és belül is jó dobószázalékkal rendelkezik, illetve a palánk alatt is megállja a helyét. A 185 cm magas játékos ismeri Magyarországot, hiszen a 2021/22-es szezonban 8 meccsen lépett pályára a VBW CEKK Cegléd csapatában (16 pont, 10.4 lepattanó), az idei évet a Hapoel Rishon Le-Zion (izraeli 1. osztály) alakulatában kezdte meg, ahonnan egyenesen hozzánk érkezett. Az izraeli bajnokságban 18.8 pontot és 7.3 lepattanót jegyezhetett átlagosan.

Manis a Bishop Feehan középiskolában játszott 2012 és 2016 között, majd a Holy Cross egyetemen pallérozódott NCAA1-es szintjen. Mind a négy egyetemi éve alatt jó teljesítményt ért el és a mai napig csúcstarkóként tekintenek rá intézményében, mivel egyedüliként lépte át a 2000 pontos és 1000 lepattanós összteljesítményt (a Holy Cross férfi és női csapatát is tekintve).

Első profi idényében (2020/21) a Kangoeroes Basket Mechelen gárdáját erősítette a belga élvonalban, ahol ~13 pont és ~9 lepattanó szerepelt a neve mellett. A Mechelen csapatával akkor a 6. helyig jutottak az alapszakaszban.

Hegedűs Péter, a TFSE-MTK másodedzője a tavalyi szezon elején vezetőedzőként dolgozott a Ceglédnél, így jól ismeri akkor ott játszó.Lauren Manis-t.

Lauren egy több poszton is bevethető, támadó és védőoldalon is hasznos játékos. Atletikus, jó keze van és nagy energiákat visz fel a pályára minden alkalommal, amikor beköti a cipőjét. Mellé társul egy alázatos, hajtós személyiség, ami klubunknak szintén nagyon fontos. Véleményem szerint illik a csapatunkba, hamar be fog tudni illeszkedni, céljaink elérésében pedig sokat segíthet nekünk!

 

 

Hirdetés