Hirdetés
Magyarország

“Legfontosabb az önbizalom!”:

:

Hirdetés

Vasárnap indul Sepsiszentgyörgybe az Atomerőmű KSC Szekszárd, hogy harmadszor is megpróbáljon bekerülni a női Euroliga csoportkörébe. A poreci torna, amelyen az orosz Jenyiszej Krasznojarszkot legyőzte a KSC, az olasz Veneziától és a Schiótól kikapott, után és a romániai túra előtt, Djokics Zseljko vezetőedzőnk osztotta meg a klub hivatalos honlapjával a tapasztalatait és a jövőre vonatkozó elképzeléseit.

„Szép helyen, remek körülmények között készülhettünk és játszhattunk európai topcsapatok ellen, sőt, egy hajókiránduláson is részt vettünk, Olaszország felé több tucat delfint láttunk, ez nagy nagy élmény volt – kezdte a horvátországi visszatekintését a klub hivatalos honlapján Djokics. – Az érzés felerősödött bennem, milyen fiatal a csapatunk: Miklós Melinda 17 éves, Zala Friskovec 21 esztendős és már vezér, Mányoky Réka 20 éves. Elégedett vagyok összességében, mert erős ellenfelekkel játszottunk, tanulságos volt a torna, sokat fejlődött és tanult a csapat ebből a három összecsapásból. Ám ott egy másik oldal is, hiszen a bokaműtétje után visszatérő Studer Ágnesnél sokkal több játékpercre számítottunk, az első meccsen 10, aztán 20 percet bírt, végül nem játszott. Valahol kellemetlen, hogy az első számú irányítónk csak ennyit lehetett parketten, no meg az is, hogy Gereben Lívia egyáltalán nem tudott játszani. Sajnos az egészség faktor lett, de annak nagyon örülök, hogy aki ép és egészséges, az bátran és jól játszik. A fő célunk a jövő heti selejtezőben, hogy tudjuk a saját ritmusunkat és a saját szisztémát erőltetni, mert akkor tudunk dominálni még nálunk erősebb együttesek ellen, ezt láthattuk időnként Porecben is. A Kayseri szépen elbújt előlünk, hiszen míg a mi összes meccsünk látható volt, a törökök két felkészülési találkozójáról nem készült felvétel. Horváth Zsófia ragyogó egyéni videókat összerakott a játékosaikról, egyelőre abból készülünk. A Sepsiről vannak felvételek, de velük később foglalkozunk. A legfontosabb az lesz, hogy nagy önbizalommal játsszunk, hinni kell magunkban, mert tehetségesek vagyunk és ha saját taktikánkat érvényesíteni tudjuk, bárkit sikerülhet megverni!

Az Atomerőmű KSC Szekszárd vasárnap délelőtt indul Sepsiszentgyörgybe, ahol 21-én a Kayserivel, 22-én a házigazdával csap össze. A minitorna győztese bejut az Euroligába, a második és harmadik helyezettek az Európa-kupában folytatják.

Hirdetés