Hirdetés
Archivum

Légióst cserélt a Kassa



:

:

Hirdetés

Még el sem kezdõdött a 2010/2011-es EuroLiga sorozat, de a Kassa máris lecserélte egyik légiósát. Az eddig keveset mutató Cathrine Kraayeveld helyett Charde Houston érkezett a szlovák együtteshez.

Az eddig igen megbízható kategóriába sorolt Cathrine Kraayeveld-tõl megvált a Kassa. A WNBA-ben a Chicago Sky együttesét erõsítõ 193cm magas center keveset nyújtott a szlovákok elõkészületi meccsein és az eddig lejátszott négy bajnokiján. A Washington államban található Bellevue-bõl származó klasszis meg sem közelítette két évvel ezelõtti teljesítményét, amikor az elsõ kassai korszakában 14.6 pontot és 7.1 lepattanót átlagolt.
 

Kraayeveld helyett a 3-as, 4-es poszton bevethetõ 185cm magas Charde Houston érkezett a Pécs 2010 EuroLiga csoportellenfeléhez. Houston a WNBA-ben a Minnesota Lynx gárdáját erõsíti, ahol 11,8 pontot és 4,1 lepattanót átlagolt 34 találkozón, miközben meccsenként 22,3 percet tölthetett a pályán. A 24 esztendõs játékos komoly európai tapasztalattal is rendelkezik, a Tarbes és a Prága színeiben is játszott a kontinensen. A Tarbes-nál Houston az elmúlt EuroLiga szezonban 16.2 pontot és 6.1 lepattanót átlagolt. Bár így látatlanban nem lehet komoly véleményt alkotni, de ha a pécsiek szempontjából nézzük ezt cserét, nem biztos, hogy jól jártak Baranyában…

A Kassához kapcsolódó hír, hogy a hét elején a világbajnok Candice Dupree és az újonnan igazolt Charde Houston is bekapcsolódott az együttes munkájába.

Hirdetés