Hirdetés
Archivum

Legjobbjai nélkül is kiütötte a Mercury a japán válogatottat:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra egy mérkõzéssel folytatódott a WNBA elõszezonja, melyen a Phoenix Mercury vendége a japán válogatott volt. A Mercury legjobbjai nélkül is 102-73-as gyõzelmet aratott.

A Phoenix és a japán nemzeti csapat is hiányos összeállításban várta az összecsapást. A Mercury-nál Diana Taurasi, Candice Dupree és DeWanna Bonner még az európai szezon fáradalmait piheni ki, míg Alexis Hornbuckle, Amanda Johnson és Dymond Simon sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az olimpiai selejtezõre készülõ japán válogatottban pedig nem volt ott szintén sérülés miatt a legmagasabban jegyzett japán nõi kosaras, a 2010-es világbajnokságon 19 pontot átlagoló Yuko Oga. Ha már szóba került a csehországi VB, érdemes megjegyezni, hogy az ott igen jó benyomást keltõ japán csapat keretébõl ezen a tengerentúli túrán négyen szerepelnek.

A mindössze 2752 nézõ elõtt rendezett találkozó igen kevés izgalmat tartogatott. 10 perc után 34-16-ra vezetett a Mercury. A két csapat között a második szakaszban már a 30 pontot közelítette a differencia és a japánok azzal tudták kozmetikázni 60-37-re a félidei eredményt, hogy a szünet elõtti utolsó percben 7 pontot szereztek. A folytatásban mindkét szakvezetõ sokat cserélt, a harmadik negyedet 22-14-re meg is nyerték a vendégek az igencsak felforgatott összeállításban játszó riválisuk ellen. A Phoenix végül 102-73-as gyõzelmet aratott.

A Mercury legjobbja a 34 pontot szerzõ Alexis Gray-Lawson volt. A phoenixi együttesnél elsõsorban a magas embereket figyelték, nem titok, hogy leginkább ezekre a posztokra keres embert a szakmai stáb. Ennek megfelelõen 27 percet töltött a pályán Zane Tamane, aki 6 pontot és 13 lepattanót szerzett.

Eredmény


Japán – Phoenix Mercury 73-102 (16-34, 21-26, 22-14, 14-28)

Legjobb dobók:
Japán: Mamiya 19, Oba 16, Takada 12
Mercury: Gray-Lawson 34, Houston 14, Reed 11

Hirdetés