Hirdetés
Archivum

Legmagasabb szintû vezetõi látogatás a FIBA-tól:

:

Hirdetés

Hétvégén Sopron adott otthont a 2019-es nõi kosárlabda Euroliga Final4 küzdelemsorozatának. Magas rangú vendégek is tiszteletüket tették a legrangosabb európai kupasorozat négyes döntõjén.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az eseményt a helyszínen tekintette meg a családjával együtt a FIBA közelmúltban megválasztott fõtitkára Andreas Zagklis. A soproni klub honlapja is kiemeli, hogy Zagklis az elsõ FIBA fõtitkár, aki a helyszínen követett egy nõi kosárlabda Euroliga Final4-t. Nagyon komoly üzenete van ennek, hiszen azt mutatja, hogy elkötelezett a szakág mellett a sportvezetõ. A soproni klub honlapja közölt összeállítást a szombat délutáni nagycenki fogadásról is, ahol a Fõtitkár elismeréssel nyilatkozott Sopron vendégszeretetérõl és a magas színvonalon mûködõ klubról.

Ugyanezen összeállítás arra is rávilágít, hogy a FIBA vezetõi a hétvégén két ülést is tartottak, aminek középpontjában az Euroliga Final4 állt. „Ahogy azt Bodrogváry Iván, a FIBA EUROPE végrehajtó bizottságának tagja elmondta, a fõ téma a FINAL4 rendezése körül forgott. Mind a szövetség, mind a csapatok képviselõi egyetértettek abban, hogy a jelenlegi rendszer hosszú távon nem tartható fenn, az idõ rövidsége miatt extrém teher hárul a szervezésben résztvevõ minden szereplõre. Meg fogják vizsgálni annak lehetõségét, hogy már a szezon elsõ felében, akár már októberben megpályáztatják, majd oda is ítélik a rendezést. Így az is elõfordulhat, hogy semleges helyszínen kerül lebonyolításra a négyes döntõ.” – fogalmaz a Sopron Basket honlapja.

Hirdetés